ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

03

Відбулося засідання постійної комісії з питань питань культури, науки і освіти, сім’ї, молоді, спорту та з питань житлово-комунального господарства, регулювання комунальної власності, приватизації та капітального будівництва

В рамках підготовки до пленарного засідання двадцять першої позачергової сесії Миколаївської обласної ради 2 липня 2018 року відбулись засідання постійних комісій з питань культури, науки і освіти, сім’ї, молоді, спорту та з питань житлово-комунального господарства, регулювання комунальної власності, приватизації та капітального будівництва, в яких прийняла участь директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва.

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань культури, науки і освіти, сім’ї, молоді та спорту депутати конструктивно розглянули всі питання порядку денного.
Серед профільних питань, які планується розглянути в ході засідання 21 позачергової сесії, депутатами підтримано кандидатуру Тетяни Цуркіної, вчителя фізики Першої української гімназії ім. М.Аркаса на відзначення премією Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів. Для нагородження щорічною премією Верховної Ради України погоджено і кандидатуру Ірини Цуркан, адміністратора Миколаївської філії громадської організації "Українська академія лідерства" за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.
Користуючись нагодою голова постійної комісії Надія Іванова порушила питання Каравелівської загальноосвітньої школи Вітовського району. Її відвідують 100 учнів. Згідно з попередніми підрахунками до першого класу тут мають набрати 17 дітей. Навчальний заклад, за словами Надії Іванової, закрито на ремонт. Учні початкової ланки здобувають освіту у пристосованих приміщеннях у декілька змін. Старшокласники їздять до М-Погорілівської школи.
«Питання сьогодні стоїть. Вже зроблено всі документи і експертний висновок. При необхідних понад двох мільйонах гривень Каравелівська сільська рада готова до співфінансування»,- зазначила депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань культури Надія Іванова. Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Шевченко запевнив Надію Іванову, що над вирішенням питання працюють, представники влади володіють ситуацією і тримають її на контролі.
Під час засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, регулювання комунальної власності, приватизації та капітального будівництва розглянуто 26 сесійних питань та одне профільне. В роботі комісії взяли участь заступник голови Миколаївської обласної ради Андрій Кротов, перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, заступник голови облдержадміністрації Валентин Гайдаржи.
Також одним з питань, яке розглядали на засіданнях комісій було питання про внесення змін та доповнень до Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» на період до 2020 року.
Директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва у своєму виступі зазначила, що після внесення змін та доповнень до Порядку організації оздоровлення та відпочинку на базах відпочинку, в санаторно-курортних закладах учасників антитерористичної операції на сході України та членів їх сімей за рахунок коштів обласного бюджету, затвердженого рішенням обласної ради від 22 грудня 2016 року № 5 (зі змінами та доповненнями, внесеними рішеннями обласної ради від 21 грудня 2017 № 15) отримати послуги з оздоровлення та відпочинку матимуть змогу крім демобілізованих учасників антитерористичної операції на сході України, їх дружин (чоловіків) та їх дітей (віком до 18 років) - сім’ї загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, а саме: дружини (чоловіки) та їх діти (віком до 18 років), або батьки загиблого (померлого) учасника антитерористичної операції та їх діти (віком до 18 років); дружини (чоловіки), діти (віком до 18 років) учасників антитерористичної операції з числа військовослужбовців, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції на період оздоровлення, які зареєстровані та проживають на території Миколаївської області.
Також внесення пункту 6 до зазначеного Порядку надасть можливість отримувати послуги із оздоровлення та відпочинку учасники антитерористичної операції на сході України та члени їх сімей в порядку черговості із дати подання заяви у межах виділених коштів для вищезазначених категорій.
Члени постійної комісії взяли активну участь в обговоренні питань, внесених на розгляд 21 позачергової сесії обласної ради сьомого скликання. В результаті опрацювання надано окремі пропозиції і погоджено їх розгляд на пленарному засіданні сесії обласної ради.

Відбулося засідання постійної комісії з питань аграрної політики

2 липня 2018 року відбулось засідання постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села. В роботі комісії взяли участь голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, заступник голови Миколаївської обласної ради Андрій Кротов, перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Валентин Гайдаржи, директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва.
До порядку денного засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики було включено 26 питань, які виносяться на розгляд двадцять першої позачергової сесії та шість профільних питань.
Зокрема, члени постійної комісії обласної ради розглянули Проект програми розвитку водного господарства Миколаївської області на 2018-2021 роки. Він був підготовлений Південно-Бузьким басейновим управлінням водних ресурсів. Метою реалізації цієї програми є підвищення ефективності використання меліорованих земель області, реалізація державної регіональної політики у галузі водного господарства, забезпечення централізованим питним водопостачанням сільського населення, поліпшення екологічного стану сільських територій та умов проживання населення, задоволення потреб галузей економіки області у водних ресурсах, оптимізація водоспоживання, запобігання та ліквідація шкідливої дії води, збереження та відтворення водних ресурсів.
«Програмою передбачається відновлення та реконструкція зрошуваних систем протягом трьох років на площі у понад 11 тисяч гектар. При цьому планується фінансування з державного бюджету 36 мільйонів, з місцевого 112 мільйонів і за рахунок інвесторів залучення 195 мільйонів гривень. Таким чином планується доведення площ зрошуваних угідь у Миколаївській області до 40 000 гектар»,- проінформував присутніх начальник Південно – Бузького басейнового управління водних ресурсів Сергій Письменний. Також до 2021 року на території регіону планується запровадити новітні технології краплинного зрошення на площі 2500 гектарів. Кошти вина це виділятимуться сільгосптоваровиробниками. Орієнтовна вартість – 65 мільйонів гривень. На сьогоднішній день в Миколаївській області, наголосив Сергій Письменний, крапельним зрошенням охоплено лише 8,5 тисяч гектарів.
Запропонований проект програми депутати Миколаївської обласної ради підтримали. Водночас, Південно-Бузькому басейновому управлінню водних ресурсів рекомендовано погодити Проект програми з департаментом фінансів обласної державної адміністрації, внести його на розгляд сесії відповідно до Регламенту обласної ради сьомого скликання.
Під час засідання депутати розглянули питання виконання рекомендацій постійної комісії обласної ради від 03 квітня 2018 року «Про юридичні підстави договірних відносин між бюджетними установами (закладами охорони здоров’я, загальноосвітніми та дошкільними навчальними закладами) та суб’єктами господарювання щодо використання земель сільськогосподарського призначення» і про недопущення випадків оформлення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства сім’ям загиблих учасників бойових дій за рахунок пасовищ та необхідного узгодження з органами місцевого самоврядування.
Голова обласної ради Вікторія Москаленко та учасники засідання відмітили, що непоодинокі випадки, коли соціальні заклади використовують земельні ділянки без наявності правовстановлюючих документів. Крім того, мають місце використання землі не за цільовим призначенням. Деякі установи, які не в змозі самостійно обробити великі площі земельних ділянок, передають їх у користування іншим суб’єктам господарювання за договорами про спільну діяльність. Учасники засідання звернули увагу на те, що обов’язок проведення державної реєстрації договорів про спільну діяльність, законодавчо не встановлено. Це в свою чергу унеможливлює подальший облік та контроль таких договорів. Депутатами обласної ради запропоновано надати цю землю сім’ям загиблих учасників бойових дій на Сході України.
За результатами роботи постійної комісії прийняті відповідні рішення.

02

04

05

06

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429886