ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

IMG 2197

Суму надання грошової компенсації та охоплення категорій пільговиків у питанні впровадженні монетизації пільг – щомісячної готівкової виплати для проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах обговорили учасники круглого столу під керівництвом заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Євгена Шевченка, за участі директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксани Єльчієвої, представників департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, представників ветеранських організацій та перевізників 26 червня 2018 року.

Відповідно до Постанови КМУ №197 від 14.03.2018 «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах», минулого тижня головою Миколаївської обласної державної адміністрації Олексієм Савченком підписано соціально важливе розпорядження про затвердження розміру щомісячної готівкової виплати на 2018 рік для оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських (крім залізничного та річкового транспорту) та міжміських маршрутах у розмірі 110 гривень.

Як пояснила директор департаменту соціального захисту Оксана Єльчієва, відповідно до постанови Кабміну, розмір щомісячної готівкової виплати затверджується обласними державними адміністраціями та визначається шляхом множення середньої вартості проїзду у міському комунальному транспорті в області на 30 поїздок. «Відповідно до розрахунків управління інфраструктури Миколаївської облдержадміністрації середня вартість проїзду у міському комунальному транспорті в Миколаївській області складає 3,66 грн. Таким чином, розмір щомісячної готівкової виплати складає 110 грн», - сказала вона, додавши, що при розрахунках до уваги бралася вартість проїзду комунальним транспортом у Миколаєві, Снігурівці та Новому Бузі.

При цьому, вартість компенсації проїзду у Миколаївській області (110 грн) є вищою за середні показники по Україні (100,52 грн).

Завдяки впровадженню монетизації пільгового проїзду понад 310 тисяч осіб в області зможуть отримати грошову компенсацію у визначеному розмірі.

Крім того, увагу присутніх було акцентовано на тому, що органи місцевого самоврядування мають право визначати, крім прийнятих, інші категорії громадян, на яких буде поширюватися виплата грошової компенсації.

Євген Шевченко акцентував, що наразі ОДА рекомендуватиме органам місцевого самоврядування Миколаївщини, у разі прийняття рішення щодо надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду, врахувати затверджений у Миколаївській області розмір щомісячної готівкової виплати на 2018 рік при вирішенні питань щодо фінансування пільг за рахунок відповідних місцевих бюджетів. При цьому, у разі неприйняття такого рішення пільги надаватимуться у безготівковій формі.

«Соціальна рівність пільговиків, поглиблення децентралізації влади та розширення повноважень органів місцевого самоврядування, покращення соціального клімату – це те, що забезпечать готівкові виплати. Наше завдання – справедливо надати усім пільговикам грошову компенсацію за проїзд», – зазначив заступник голови ОДА.

IMG 2207

IMG 2215

IMG 2216

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429731