ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

19 листопада 2020 року за допомогою додатка ZOOM пройшов круглий стіл з Українською асоціацією дитячої паліативної допомоги на тему «Паліативна допомога дітям. Забезпечення прав дітей, які потребують паліативної допомоги». В даному заході прийняли участь представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, соціальні працівники територіальних центрів соціальної допомоги населенню, спеціалісти міських, районних Служб у справах дітей та Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, медичні працівники, представники громадських та волонтерських організацій, які займаються допомогою пацієнтам паліативного профілю.
Метою заходу було обговорення питань надання паліативної допомоги дітям до 18-ти років, які проживають у себе вдома та сім’ї які перебувають у важких життєвих умовах у зв’язку з хворобою дитини – яким чином співпраця соціальних служб та закладів охорони здоров’я може допомогти цим сім’ям?
Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Відстоювання прав дітей, які потребують паліативної допомоги» за підтримки Благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя Рівне», Європейського Союзу та за підтримки Міністерства соціальної політики України.
Були обговорені наступні питання:
• Що таке паліативна допомога дітям;
• Відмінність паліативної допомоги дітям та дорослим;
• Важливість соціальних служб у наданні паліативної допомоги дітям та їх сім’ям;
• Проблеми взаємодії між соціальними та медичними службами, шляхи їх вирішення.
За результатами засідання круглого столу були прийнятті відповідні рішення щодо удосконалення механізму надання паліативної допомоги дітям та соціальних послуг родинам з важкохворими дітьми.

126430517 3769948899696143 2199725297114571497 O

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429818