ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

10 квітня 2019 року під головуванням голови обласної ради профспілок Толмачова Ю.П. відбулося IV засідання Миколаївської обласної ради профспілок у якому взяла участь директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва.

На початку засідання Толмачов Ю.П. доповів про трудовий потенціал Миколаївської області: реалії та загрози. В своєму виступі Юрій Петрович надав інформацію щодо зайнятості та безробіття населення Миколаївської області у 2018 році. Наголосив, що для ринку праці Миколаївщини характерні: широке використання цивільно-правових угод; значна кількість працюючих у режимі неповного робочого дня (тижня); масштабна трудова міграція. Також Юрій Петрович звернув особливу увагу на завдання профспілок по збереженню трудового потенціалу області.
Оксана Єльчієва в своєму виступі наголосила, що на території Миколаївської області працюють дорадчі органи, комісії з питань легалізації зайнятості населення, робочі групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в які входять представники профспілок. В області є робочі групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.
Також Оксана Русланівна нагадала, що в області діє тристороння соціально-економічна рада та укладена Угода з регулювання соціально-економічних питань між обласною державною адміністрацією, обласною організацією роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» та обласною радою профспілок на 2017-2020 роки. Існує Програма зайнятості населення Миколаївської області на період до 2020, яка направлена на стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць.
Наприкінці засідання учасники прийняли постанову IV засідання Ради Миколаївської обласної ради профспілок та затвердили бюджет на 2019 рік.

1112131416

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
174
Перегляди статей
442697