ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

28 березня 2019 року за участі голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченко відбулося засідання колегії департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, на якому підвели підсумки роботи органів та установ соціального захисту населення області у 2018 році та визначили пріоритетні напрямки діяльності на 2019 рік. На колегії були присутні: члени колегії; заступники голів райдержадміністрацій; начальники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад; директори територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг); директори будинків-інтернатів; директори центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області; директор Миколаївського обласного центру соціально-психологічної допомоги; директор Миколаївського обласного центру ресоціалізації наркозалежної молоді; голови об’єднаних територіальних громад; представники громадських організацій та соціальні партнери.

Перед початком колегії запрошені мали змогу відвідати виставку творчих робіт слухачів університету третього віку Миколаївського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та послухати привітання від хору «Джерело».
Відкриваючи засідання Оксана зауважила, що один з основних напрямків роботи працівників соціальної сфери – наближення соціального захисту до людей, забезпечення адресності в наданні соціальних послуг і допомог, координація діяльності всіх місцевих служб, забезпечення оперативності і якості їх роботи. Над вирішенням поставлених завдань і працювала система соціального захисту Миколаївської області.
Олексій Савченко у своєму виступі зазначив, що в Миколаївській області діє ряд програм соціального захисту, які є прикладом для всієї України. Зокрема, це Програма соціального захисту населення «Турбота», яка є комплексною та охоплює майже всі напрямки соціального захисту.
На колегії також розглядалося питання взаємодії установ соціального захисту населення з об’єднаними територіальними громадами Миколаївської області з питань соціального захисту населення на території об’єднаних територіальних громад, та наголошено, що в умовах децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад важливе місце займає питання збереження належного рівня соціального захисту населення в утворених громадах. Передати фінансові повноваження і дати можливість вирішувати низку питань на місцях – основна мета процесу децентралізації. Реформування відбувається практично в усіх галузях, не є виключенням і сфера соціального захисту населення та надання соціальних послуг.
На засіданні колегії також було заслухано директорку Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлану Янковську, директора Миколаївського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Серія Бондаренко та начальницю відділу з питань соціальної роботи Галіцинівської об’єднаної територіальної громади Олену Школярову.
За підсумками роботи 2018 року були нагороджені найкращі установи соціального захисту населення. Диплом та відзнаку департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації вручено:
• управлінню соціального захисту населення Снігурівської райдержадміністрації;
• Миколаївському міському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг);
• Новосвітлівському психоневрологічному інтернату;
• Вознесенському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Закриваючи засідання Оксана Єльчієва підвела підсумки, зазначивши: «Завдяки злагодженій роботі ми зможемо відбудувати сильну державу, де кожен громадянин буде відчувати себе соціально захищеним».

0102030405060708

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
430659