ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

09 лютого 2019 року на базі Миколаївського обласного краєзнавчого музею відбулось вручення сертифікатів на житло для ветеранів АТО.
Урочистості, присвячені врученню сертифікатів на житло, розпочала Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз.

До слів привітання приєднались заступник голови Миколаївської ОДА Валентин Гайдаржи і перший заступник Миколаївського міського голови Володимир Криленко, які також урочисто вручили сертифікати на житло учасникам АТО.
Всього протягом 2018 року придбано житло для 33 родин учасників антитерористичної операції на Сході України, що проживають у Снігурівcькому, Братському, Березнегуватському та Баштанському районі, містах Южноукраїнську, Миколаєві, Очакові та Вознесенську на загальну суму 15846,79 тис. грн, в тому числі на умовах співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів. Всього на придбання житла учасникам АТО з обласного бюджету витрачено 9618,75 тис. грн.
Після урочистої частини всі бажаючі мали змогу відвідати постійно діючу виставку «Миколаївці на захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», яка присвячена подіям на Сході України. Основу експозиції, якої складають особисті речі військовослужбовців, трофеї із зони проведення Антитерористичної операції, документи та нагороди учасників АТО. Ірина Фріз відмітила унікальність такої виставки та звернула увагу на важливість національно-патріотичного виховання молоді та формування позитивного образу ветерану.
Згодом відбулась робоча зустріч з керівництвом області, міста, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та міської ради, головного спеціаліста Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, представниками громадських організацій, які займаються питаннями захисту та підтримки учасників АТО, на якій Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз мала змогу отримати додаткову інформацію про досвід Миколаївської області з питань соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей.
Так, директор департаменту соціального захисту населення Оксана Єльчієва розповіла, що на території Миколаївської області діє Комплексна програма соціального захисту населення «Турбота» на період до 2020 року, затверджена рішенням обласної ради від 22.12.2016 № 5 (зі змінами та доповненнями), основними заходами якої є: придбання житла учасникам бойових дій з числа військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції; оздоровлення та відпочинок учасників АТО та членів їх сімей, заходи підтримки сімей загиблих, померлих учасників АТО та фінансування громадських організацій. Загалом в 2018 році з обласного бюджету на соціальний захист та підтримку сімей учасників АТО виділено 18038,7 тис. грн.
Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз звернула особливу увагу на унікальний Порядок надання одноразової допомоги для відкриття власної справи учасниками АТО, який діє на території Миколаївської області.
Нагадаємо, що за ініціативи Олексія Савченко в 2018 році з обласного бюджету виділено 1000,0 тис грн. на відкриття власної справи учасниками АТО. Так, в 2018 році таку допомогу отримали 20 учасників антитерористичної операції у сумі 50 тис. грн. кожному. В 2019 році також передбачено 1000,0 тис. грн
В результаті наради також були обговорені проблемні питання соціального захисту ветеранів АТО, в тому числі питання соціальної та професійної адаптації, психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування, відпочинку та оздоровлення учасників АТО.
За результатами зустрічі Ірина Фріз подякувала присутнім за роботу та окреслила основні напрямки подальшої співпраці.

0102030405060708

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
172
Перегляди статей
441596