ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

15 листопада 2018 року на базі комплексу «Palace Ukraine» представники Миколаївської, Одеської, Херсонської та Кіровоградської областей взяли участь в навчальному семінарі з підвищення фахового рівня щодо питань локалізації політики забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, який проходить за підтримки офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та ООН Жінки.

На початку засідання з вступним словом виступила директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Єльчієва Оксана Русланівна, а також визначили мету і завдання семінару.
У ході навчального семінару учасники обговорювали такі теми:
• гендерні розриви та тендерні стереотипи;
• актуальний стан впровадження гендерної політики в Україні;
• основні принципи та положення національних документів з питань гендерної політики;
• гендерно-орієнтоване бюджетування (ГОБ) як фінансовий інструмент реалізації гендерної політики;
• основні виклики щодо забезпечення гендерної рівності і прав жінок. Досягнення та проблеми впровадження гендерної політики в областях;
По закінченню семінару були підведені підсумки та обговоренні проблемні питання.
16 листопада 2018 року директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА Єльчієва О.Р. мала змогу модерувати регіональну робочу нараду щодо пріоритетів ґендерної політики під головуванням Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції І.О. Климпуш-Цинцадзе, за участі заступниці Міністра соціальної політики України Н.В. Федорович, заступників міністрів інших міністерств та центральних органів виконавчої влади, які приймають участь в реалізації ґендерної політики. В нараді приймали участь голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, голова обласної ради Вікторія Москаленко, народний депутат України Тарас Кремінь, а також представники Миколаївської, Одеської, Херсонської та Кіровоградської областей.
Іванна Климпуш-Цинцадзе додала, що включення на рівних засадах чоловіків і жінок в робочий потенціал країни дає можливість росту ВВП. За її словами, в Україні недопредставленість жінок у економічному розвитку країни і збалансована неучасть стримує економічний ріст дуже суттєво, і при врахуванні гендерної політики ріст може скласти 10-15%.
У вступній частині обговорили пріоритетні напрями Уряду та актуальні завдання щодо реалізації політики забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також стан та перспективи розвитку на регіональному та місцевому рівнях.
Представники мали змогу попрацювати в тематичних групах, з тем:
• локалізація та виконання Національного плану дій з виконання Заключних зауважень Комітету ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок за результатами розгляду 8-ої періодичної доповіді України до 2021 року;
• локалізація та виконання Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» до 2020року;
• локалізація та виконання Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
Учасники працювали за областями, розробили картки потреб та плани області з впровадження гендерної політики.
Наприкінці зустрічі оголосили результати роботи обласних груп, підбили підсумки, після чого учасники мали змогу поспілкуватись у неформальній обстановці.

01

02

03

04

05

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
430473