ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

Саме про це говорили 18 жовтня 2018 року на телеканалі «ТАК-TV» під час програми «Відкрита студія», в якій взяла участь начальник відділу по роботі з сім’єю управління соціальних гарантій і компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Дмитрієва З.Г.

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, залучення в боргову кабалу, примушування до жебракування.
Протягом 2018 року 14 особам встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них 7 жінок та 7 чоловіків. Всі постраждалі є громадянами України.
Загалом по області статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, встановлено 37 громадянам, з них 23 – трудова експлуатація.
Особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутися до відповідального підрозділу місцевої державної адміністрації (у Миколаївській області це управління соціального захисту населення) з заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів внутрішніх справ щодо захисту прав і свобод. Особа, якій встановлено статус постраждалої від торгівлі людьми, має право на забезпечення особистої безпеки, поваги, а також на безоплатне одержання медичної, психологічної, соціальної, правової та іншої необхідної допомоги; тимчасового розміщення, за бажанням постраждалої особи та у разі відсутності житла, в закладах допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, на строк до трьох місяців, що у разі необхідності може бути продовжено за рішенням місцевої державної адміністрації, зокрема, у зв’язку з участю особи в якості постраждалого або свідка у кримінальному процесі; відшкодування моральної та матеріальної шкоди за рахунок осіб, які її заподіяли, у порядку, встановленому Цивільним кодексом; одноразової матеріальної допомоги у тому ж порядку; допомоги у працевлаштуванні, реалізації права на освіту та професійну підготовку тощо.
Під час ефіру Зоя Дмитрієва зазначала, що в Україні діє Національна телефонна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми за номером 0 (800) 505 501 або 527. Телефон відповідальної особи департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації 37 21 32.

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429849