ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

26 вересня 2018 року в приміщенні Вітовської районної державної адміністрації відбулася презентація обласної мобільної бригади та робоча зустріч з суб‘єктами взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

У зустрічі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Шевченко Євген Валерійович, директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Єльчієва Оксана Русланівна, керівник обласної мобільної бригади Кручинова Марина Юріївна, представник Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, суб‘єкти взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству (управління Національної поліції України в Миколаївській області, Служба у справах дітей облдержадміністрації, департамент освіти і науки облдержадміністрації, управління охорони здоров‘я облдержадміністрації, Вітовський районний сектор Миколаївського міського відділу з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції).
У Миколаївській області з липня 2018 року впроваджується проект «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», який реалізується Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та Міністерства соціальної політики України.
Проект реалізується на підставі Меморандуму про взаєморозуміння між Миколаївської обласною державною адміністрацією і представництвом Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та спрямований на протидію насильства щодо жінок та надання соціально-психологічної допомоги потерпілим від домашнього насильства.
У рамках проекту створено 3 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які виявляють і надають екстрену та планову соціально-психологічну допомогу постраждалим від гендерно-зумовленого та домашнього насильства, а саме: І бригада - м. Миколаїв (діє на території Баштанського, Березанського, Вітовського, Снігурівського районів), ІІ бригада - м. Миколаїв (діє на території м. Миколаїв), ІІІ бригада - м. Первомайськ (діє на території м. Первомайськ, Первомайський, Арбузинський район).
До складу мобільної бригади входять 3 надавачі соціальних послуг (2 соціальних працівника та психолог), які надають соціально-психологічні послуги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах через насильство.
Мобільна бригада надає соціальні послуги шляхом проведення фахової консультації за допомогою телефонного зв’язку, виїзду у спеціально організованому транспорті до місця проживання (перебування) постраждалих осіб, у приміщенні пункту стаціонарного прийому вищевказаних осіб, визначеному місцевими органами влади або органами місцевого самоврядування.
З приводу насильства в сім’ї можна звертатися за телефонами:
* Миколаївська обласна мобільна бригада (095) 807 18 02 та за стаціонарним телефоном (0512) 37-64-24; 37-64-88 (з 08:00 до 17:00);
* Миколаївська міська мобільна бригада (095) 807 18 41;
* Первомайська міська мобільна бригада (095) 807 17 62.
По закінченню зустрічі учасники обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення.

01020304

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429787