ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

З 01 по 03 серпня 2018 року в місті Одеса відбувся триденний семінар за сприяння Фонду ООН у галузі народонаселення, Міністерства соціальної політики України, Міністерства міжнародного розвитку Великої Британії, Посольства Канади в Україні та Східноєвропейського інституту репродуктивного здоров’я з питань «Запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Україні» в якому прийняли участь представники суб'єктів взаємодії запобігання та протидії домашньому насиллю, а саме: департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації в особі директора департаменту – Оксани Єльчієвої, начальника відділу по роботі з сім’єю департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА – Зої Дмитрієвої, Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді, служби у справах дітей Миколаївської обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА, управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА, головного управління національної поліції в Миколаївській області, представники центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники громадських організацій Миколаївської області, а також представники суб'єктів взаємодії запобігання та протидії домашньому насиллю міста Миколаєва.

Проведено тренінги з наступних питань:
-    Міжнародні підходи до запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству та можливості їх застосування в Україні.
-    Міжвідомче реагування на насильство за ознакою статі та домашнє насильство.
-    Міжнародні стандарти та рекомендації щодо ефективного реагування та запобігання насильству за ознакою статі.
-    Надання комплексної допомоги у випадку насильства.
-    Місцеві моделі надання комплексних послуг постраждалим від насильства: етапи створення, перші підсумки, можливості подальшого просування.
-    Оцінка ризиків та відстеження їх ознак.
-    Ефективне перенаправлення постраждалих: роль міжвідомчої співпраці.
-    Реєстрація та документування випадків насильства.
-    Огляд змін у законодавстві з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.
-    Координація взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання насильству на національному, регіональному та місцевому рівнях.
-    Розробка місцевого механізму міжвідомчої взаємодії суб’єктів протидії та запобігання домашньому насильству. Планування подальшої роботи міжвідомчої робочої групи.

005

003

002

001

006

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429986