ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

30 липня 2018 року у Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, в Миколаєві на вулиці Соборній між вул. Адмірала Макарова та вул. Шевченка відбулася інформаційна акція «Лабіринт можливостей». Дана акція проходила у рамках ініційованої  Мінсоцполітики України загальнонаціональної інформаційної кампанії «#протиДІЙ торгівлі людьми», метою якої є привернення уваги до проблеми торгівлі людьми, сучасного рабства та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, боротьбу із злочинцями та злочинними угрупованнями, що задіяні в цій кримінальній діяльності, надання підтримки і допомоги потерпілим та профілактичної роботи. Серед учасників – представники влади, соціальних установ та інші суб‘єкти взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми Миколаївської області, шукачі роботи, що перебувають на обліку в регіональній службі зайнятості і розглядають для себе можливість працевлаштування за кордоном.

Акція «Лабіринт можливостей» проводилася у форматі арт-інсталяції – квест-лабіринту. Конструкція лабіринту складалася із 254 коробок, з’єднаних між собою та представляла собою ряд завдань, які мають на меті проінформувати учасників про ризики та небезпеки, що можуть очікувати заробітчанина за кордоном.
Першими серед присутніх «квест» пройшли заступник голови облдержадміністрації Євген Шевченко та директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Єльчієва.
«Форма сучасного рабства та порушення прав людини – торгівля людьми. Від цього потерпають чоловіки, жінки та діти. На превеликий жаль, ця проблема не втрачає актуальності для жодної країни світу. Адже маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують. Сьогоднішній флеш-моб «Лабіринт
можливостей» покликаний для того, щоб привернути увагу мешканців Миколаївщини до проблеми торгівлі людьми. Так, в Миколаївській області статус постраждалих від торгівлі людьми на сьогодні отримали 14 осіб, і хоча це один з найнижчих показників по Україні, це все одно багато. Миколаївська облдержадміністрація у співпраці з правоохоронцями і громадськими організаціями робить все, щоб протистояти цьому явищу. І першим, найважливішим, є проінформованість. Саме інформування першочергова мета сьогоднішньої акції. Я сподіваюсь і закликаю всіх миколаївців і гостей міста – долучайтесь, адже будь-яка інформація може колись допомогти у скрутній ситуації», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Євген Шевченко.
Пройти лабіринтом та уникнути всіх небезпек змогли не всі, хтось забув про необхідність робочої візи, а хтось погодився укласти договір про працевлаштування на незрозумілій мові. Тож, наприкінці кожен отримав консультацію фахівців щодо того, як убезпечити себе та своїх близьких при працевлаштуванні за кордоном.
В акції прийняли участь 61 особа. Кількість учасників лабіринту, які погодилися хоча б на одну ризиковану пропозицію – 23 особи (12 чоловіків та 11 жінок). Кількість учасників лабіринту, які не прийняли жодної ризикованої пропозиції – 38 осіб (7 чоловіків та 31 жінка).
«Важливо, що мешканці міста Миколаєва та його гості прийняли участь в акції, звернули увагу на проблему торгівлі людьми та відчули необхідність об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища», – наголосила Оксана Єльчієва по закінченні загальнонаціональної інформаційної акції «Лабіринт можливостей».

0102030405060708091011

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429784