ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

IMG 2273

27 червня 2018 року в приміщенні Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру відбулися урочисті збори та святковий концерт з нагоди відзначення 22-ї річниці Конституції України.

У заході взяли участь представники міської і обласної влади, депутати, представники духовенства і військовослужбовки, а також директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва та заступник директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Таміла Сербульова.

На початку заходу його учасникам запропоновано покласти квіти до пам’ятника видатному українському митцю та громадському діячу Тарасу Григоровичу Шевченку.

Під час проведення заходу зазначено, що 28 червня 1996 року «збулася багатовікова мрія українського народу - була прийнята Конституція незалежної держави Україна», і що прийняття Конституції «закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком в забезпеченні прав людини і громадянина».

Свій виступ голова обласної державної адміністрації Олексій Савченко розпочав з цитування Тараса Шевченка: «У своїй хаті й своя правда, і сила, і воля". І саме тому святкування Дня Конституції України, на його думку, надзвичайно важливе - це "правовий фундамент нашого будинку, нашої країни».

- «Я знаю, що ця наймогутніша держава не лише в Європі, але і у світі. Вона могутня своїми історичними коренями, духовними традиціями. Недаремно Київ називають другим Єрусалимом. Україна - як Фенікс: постійно вимушена відроджуватися з попелу і з новою силою заявляти про своє існування. Усі імперії світу прагнули і прагнуть закувати український народ в кайдани, бо тільки тоді імперія може називатися імперією - будь то Автро-угорська, будь то Московська, французька, польська, фашистська, радянська. Усі розуміли, що без України вони - ніхто. Тому і сьогодні, здавалося б, в XXI столітті, на нашій землі неспокійно. Нас знову хочуть позбавити національної волі і свободи», - сказав миколаївський губернатор, після чого призвав ушанувати хвилиною пам'яті усіх, хто воює на сході країни, віддаючи здоров'я і життя заради свободи і незалежності України.

Голова обласної ради Вікторія Москаленко назвала День Конституції одним з найважливіших свят незалежної України. Це день, коли країна святкує зародження свого Основного закону, що гарантував громадянам загальновизнані права і свободи, закріпив ідеали справедливості і рівності, яких дотримуються усі цивілізовані країни світу.

- «Конституція дає нам шанс з народження прожити гідне і цивілізоване життя. Тому що відповідно до статті 3 Конституції України, саме людина є вищою цінністю. Саме безпека і життя людини є тим, що ми з вами повинні оберігати. І навіть в цей святковий день багато скептиків, багато критиків ставлять питання: а чи працює Конституція України щодня? Я думаю, що кожен з вас, хто тут є присутнім - і представники правоохоронних, державних органів, усіх інституцій - знають відповідь на це питання. Але в теж час давайте будемо чесними: не лише від них залежить, як Конституція гарантуватиме права і свободи людей, а від кожного з нас. Кожен з нас повинен вставати і думати, яким чином ми можемо допомогти тій або іншій людині, яким чином ми зможемо реалізувати права і свободи дітей, людей з обмеженими можливостями, яким чином ми зможемо допомогти нашим військовим, які чотири роки стоять на захисті України і захищають статтю першу Конституції України - що Україна є державою незалежною, правовою, демократичною і суверенною. Хочу сказати, що вірю в кожного з вас. Вірю, що навіть коли є розчарування і така думка, що, напевно, нічого не вийде, все-таки не здайтеся. Ми повинні з вами довести, що Конституція України - краща не лише на папері, а краща у дії, - призвала голова обласної ради.

З нагоди Дня Конституції України перші особи Миколаєва вручили державні нагороди, а також грамоти і вдячності представникам самих різних сфер - військовим, спортсменам, керівникам установ освіти, культури і спорту, співробітникам різних відділів і відомств.

IMG 2347

IMG 2370

IMG 2396

IMG 2435

IMG 2500

IMG 2523

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429593