ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

26 червня 2018 року на базі департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації відбувся «круглий стіл» з представниками органів соціального захисту населення, медичних закладів, практикуючих психологів, представників військкоматів та військових частин, громадських організацій на тему: «Психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції. Шляхи реалізації бюджетної програми у Миколаївській області у 2018 році». В засіданні «круглого столу» також взяв участь головний спеціаліст Південного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Саєнко П.П.

Під час проведення «круглого столу» розглянуті питання: психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності. Основні положення та вимоги та шляхи реалізації бюджетної програми у Миколаївській області у 2018му році. Взаємодія фахівців соціального захисту, громадськості, медичних установ, психологів, військових частин.

Начальник відділу по роботі з інвалідами та ветеранами управління соціальних послуг департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Надія Жеванова зазначила, що для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції, постраждалий учасник Революції Гідності або його законний представник звертається до замовника послуг за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців та осіб, які перебувають на службі, - за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу), у тому числі за зверненням командира (начальника).

Отримувач послуг звертається до районного органу соціального захисту населення із заявою, складеною в довільній формі,  до якої додаються копія посвідчення учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни та копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення. Отримувачі послуг, що мають статус постраждалого учасника Революції Гідності, разом із заявою подають копію посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності.

Для надання учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності послуг із психологічної реабілітації за рахунок бюджетних коштів суб’єкт надання послуг подає замовнику необхідний пакет документів.

Суб’єкт надання послуг визначає види послуг із психологічної реабілітації з урахуванням індивідуальних потреб отримувача послуг, визначених за результатами психологічної діагностики, проведеної фахівцем, який відповідає кваліфікаційним критеріям, зазначеним у вимогах, і безпосередньо надає психологічні послуги (у разі потреби така діагностика проводиться групою фахівців).

Психологічна діагностика повинна відповідати стандартам і протоколам її проведення, що затверджуються Мінсоцполітики.

Психологічна реабілітація отримувача послуг може проводитись із залученням членів його сім’ї, а також інших осіб (з урахуванням інтересів і потреб такого учасника та за його згодою), зокрема тих, які разом з ним проходили або проходять військову службу.

У разі надання послуг із психологічної реабілітації без забезпечення харчування та проживання тривалість курсу не перевищує 40 облікових одиниць.

У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

Оплата послуг із психологічної реабілітації отримувачів послуг проводиться шляхом відшкодування вартості таких послуг суб’єктам надання послуг відповідно до укладеного договору на підставі актів надання послуг.

Гранична вартість послуг із психологічної реабілітації визначається щороку Мінсоцполітики за пропозицією Служби та за погодженням із Мінфіном.

По закінченню засідання «круглого столу» відбулося обговорення проблемних питань, на які учасники отримали обґрунтовані відповіді.

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429215