ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

05

Щорічно згідно Указу Президента України з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих у війні 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності, відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Сьогодні, 22 червня, сотні миколаївців зібралися біля меморіального комплексу на честь загону К.Ф.Ольшанського, аби хвилиною мовчання згадати світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя за порятунок рідного краю – України.

Покласти квіти до меморіального комплексу у знак шани прийшли перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь, заступник голови ОДА Євген Шевченко, директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА Оксана Єльчієва, керівництво обласної ради та міста Миколаєва, депутати, військовослужбовці, духовенство та небайдужі жителі міста.

«22 червня навіки залишиться в нашій пам’яті як День Великої Скорботи… Воєнні дії в Україні точилися 40 місяців. В руїни та згарища перетворилися 714 українських міст і селищ, 28 тисяч сіл. Загинув кожен п’ятий житель України. Сьогодні як ніколи ми можемо уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь. Проте гордий та вільнолюбивий наш український народ, як і багато років тому, стоїть на захисті рідної землі. Продовжуючи традиції ветеранів Другої світової війни, наші воїни, не замислюючись ні на мить, віддають своє життя, молодість, здоров’я за життя майбутніх поколінь, за свободу та процвітання України», - прозвучало на церемонії покладання квітів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

02

04

06

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
428988