ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

002

Відповідно до меморандуму безперервної освіти Європейського Союзу сьогодні концепція навчання впродовж всього життя прийнята і здійснюється в більшості розвинутих країн світу. Це особливо важливо для вирішення проблем людей старшого віку, покращення якості їх життя, збереження та формування їх активної життєвої позиції.

Впровадження освітньої послуги «Університет третього віку» у нашому місті запроваджено з листопада 2011 року, коли в університеті ім.В.О.Сухомлинського та 4-х районних відділеннях міського територіального  центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради відкрилися факультети різного спрямування. І вже перші заняття показали, що за допомогою освічених та уважних викладачів, під час спілкування з подібними собі можна вирішити проблеми самотності, самореалізації.
З того часу кожного року більше 1000 миколаївців «елегантного віку» щоденно навчаються основам комп’ютерної грамотності, діляться своїми творчими вміннями, оздоровлюються та опановують навички самодопомоги, обговорюють життєві питання і розбираються у правових колізіях, готуються під час репетицій до виступів на концертних майданчиках міста, разом із спеціалістами з соціальної роботи організують дозвілля та відпочинок. Для багатьох громадян похилого віку міський територіальний центр став мало не другою домівкою, адже саме тут вони знайшли таке потрібне їм спілкування і турботу.
Саме про досвід роботи та плани на майбутнє йшла мова на засіданні «круглого столу», де до активного спілкування залучилися всі присутні. Директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Василенко С.М. зазначив, що практична реалізація принципу «навчання впродовж життя» має бути поширена ще на більшу кількість представників старшого покоління. Заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Кірова О.Б. відмітила, що територіальний центр Миколаєва йде в ногу з прогресом, дає можливість пенсіонерам відчувати себе надійно у руслі сучасних досягнень. Керівник громадської організації Букач М.М. розповів про плани «Освітнього центру» щодо участі у міжнародних зустрічах. Директор міського територіального центру Бондаренко С.М. вважає, що саме «у великій дружній сім’ї, яка складається з слухачів, спеціалістів міського територіального центру та волонтерів-викладачів, відкриваються нові горизонти для людей старшого віку».
Жваво і по діловому, з прикладами та цифрами, слайдовими матеріалами, з пропозиціями, які надавали  також представники ветеранських організацій, волонтери і самі студенти «третього віку», обговорили присутні підсумки роботи, прийняли рекомендації по подальшому удосконаленню діяльності «Університету третього віку». Родзинками заходу стали виставка творчих робіт студентів факультетів «Рукоділля» та концертні номери у виконанні талановитих, яскравих, активних учасників  художньої самодіяльності.

003004

005006

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
419097