ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

01

17 червня 2018 року 257 дітей, які потребують особливої соціальної підтримки, відправлено на оздоровлення та відпочинок у дитячий оздоровчий табір «Маяк», який знаходиться у зоні відпочинку Рибаківка та 18 червня 2018 року – 120 дітей відправлено на оздоровлення та відпочинок у ПЗОВ «Динамо», який знаходиться у м. Очакові. Термін відпочинку 21 день. Оздоровлення проводиться за кошти обласного бюджету.

З метою комплексного вирішення питань з організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року видано розпорядження голови облдержадміністрації від 27 лютого 2018 року № 49-р «Про затвердження заходів щодо реалізації у 2018 році Програми відпочинку та оздоровлення дітей Миколаївської області на 2014-2018 роки».

Повноваження з питань оздоровлення дітей з квітня 2018 року передано до департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації.
За станом на 14 червня 2018 року 16 закладів, розташованих в курортних зонах вже надають послуги з оздоровлення та відпочинку. 5 закладів оздоровлення працюють в інших районах області. Інші заклади розпочнуть роботу з 18 червня. Працюють 268 пришкільних таборів, де на даний час перебуває 11 тис. 300 дітей
Оздоровчий сезон розпочато в штатному режимі. З 11 червня працюють дві поліцейські станції в зонах відпочинку Коблеве та Рибаківка. На період курортного сезону на території Березанського та Очаківського районів 90 правоохоронців будуть забезпечувати безпеку відпочиваючих, попереджувати скоєння злочинів та правопорушень.
Заклади обстежено на предмет дотримання вимог пожежної безпеки, санітарного законодавства, охорони праці. Також проведено перевірку організації благоустрою територій, підготовчих робіт у будівлях та спорудах, необхідних робіт із запуску технологічного обладнання.
Особливу увагу було приділено наявності результатів лабораторних досліджень питної води, які підтверджують її гарантовану якість, узгодженого перспективного меню, висновкам головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по результатам проведених заходів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
До кожного дитячого оздоровчого закладу надано Примірний перелік лікарських засобів, виробів медичного призначення і обладнання, обов’язковий для дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, затверджений МОЗ України. Під час роботи обласної комісії буде перевірятись забезпеченість закладів згідно даного переліку.
Для забезпечення надання невідкладної стаціонарної допомоги дітям директорами дитячих оздоровчих закладів наразі укладаються договори з територіальними закладами охорони здоров'я області (Березанська ЦРЛ, Очаківська ЦРЛ, Миколаївська ЦРЛ).
Питання організації та проведення оздоровчої кампанії знаходиться під особистим контролем голови Миколаївської обласної державної адміністрації.

04  05

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
167
Перегляди статей
399859