ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

11 травня 2019 року під головуванням Міністра соціальної політики України Андрія Реви відбулася селекторна нарада з питання призначення житлових субсидій на наступний період у травні поточного року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі», а також запровадження у 2019 році надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

У селекторній нараді також взяли участь: заступник голови Миколаївськької облдержадміністрації Олександр Трайтлі, директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА Оксана Єльчієва, заступниця директора департаменту-начальниця управління соціальних гарантій і компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування Таміла Сербульова, начальниця головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова, начальник управління житлово-комунального господарства Миколаївської облдержадміністрації Євген Гладков, представники АТ «Ощадбанк» та підприємств-надавачів послуг.
З січня 2019 року запроваджено надання житлових субсидій населенню у грошовій безготівковій формі, а з березня поточного року розпочато виплату субсидії також і готівкою. Тобто в минулому опалювальному періоді діяли паралельно дві моделі грошової форми надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг: готівкова і безготівкова.
На селекторній нараді було підведено проміжні підсумки впровадження надання субсидії у грошовій формі.
Крім цього на нараді обговорювалися нововведення у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі», зокрема щодо змін у порядку призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
Основними завданнями місцевих органів соціального захисту населення на найближчий період визначено:
- Проведення в максимально короткі терміни перепризначення субсидії в автоматичному режимі тим домогосподарствам, яким вона має бути перепризначена без звернення.
- Організація прийому та своєчасне опрацювання звернень громадян щодо призначення субсидій, яким субсидія призначається на підставі поданих заяв та декларацій.
- Активізація роботи щодо укладення договорів між надавачами послуг та Ощадбанком для перерахування коштів призначених субсидій.
- Забезпечення проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед пільговиків та громадських об’єднань щодо впровадження надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі з 1 жовтня 2019 року.
По завершенню наради були надані роз’яснення щодо надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі та обговорені проблемні питання.

31323334

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
167
Перегляди статей
399942