ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

Будь-яка мама – це насамперед чарівна жінка і хороша людина, справжній друг і порадник своїй дитині. Вона весь час піклується про неї, турбується, дарує їй любов і ніжність. Їй присвячено стільки віршів, пісень. Лише їй, бо вона – найкраща.
Саме про це говорили 08 травня 2019 року на телеканалі «ТАК ТВ». У програмі взяла участь начальниця відділу по роботі з сім’єю департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Дмитрієва Зоя Гарольдівна.

На початку передачі Зоя Гарольдівна розповіла як виникло це свято. Серед української громади День матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. Вже через рік це свято відзначалося у Львові. Ініціатором урочистостей була редакторка тижневика «Жіноча доля» Олена Кисілевська. У 1929 році Спілка українок зініціювала впровадження цього свята на Тернопільщині. Через 10 років радянська влада заборонила це свято. 10 травня 1999 року указом президента України було встановлено, що День матері відзначається щорічно у другу неділю травня. Міжнародний день сім’ї, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році, відзначається щорічно 15 травня.
Також Дмитрієва З.Г. проінформувала глядачів про те, що у Миколаївській області діють 25 центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (1 обласний, 5 міських, 19 районних). В області розгорнуто роботу по захисту прав, свобод та законних інтересів дітей, виявленню, обліку та влаштуванню до сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також в області продовжують розвиватися такі сімейні форми, як прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Але основною формою сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області є опіка та піклування. Протягом останніх років в області зберігається тенденція до зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, значно виріс рівень усиновлення та зберігається стійка тенденція до переваження національного усиновлення над міждержавним. Одним з основних завдань служби у справах дітей є захист прав дітей, піклування влади про кожну конкретну дитину, яка по волі злої долі потрапляє у біду, залишаючись без батьківської любові та турботи.
Зоя Гарольдівна зазначила, що з 01.04.2019 Урядовим рішенням з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях, запроваджено новий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, призначатиметься на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами у щомісячному розмірі 1 700 гривень та виплачуватиметься щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.
Поняття багатодітна сім’я визначається Законом України «Про охорону дитинства» розширюється поняття багатодітна сім’я, визначивши її як сім’ю, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує.

01

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429621