ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

7 травня 2019 року відбулася зустріч керівництва області з ветеранами війни та святковий захід з нагоди Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, за участі голів районних та міських організацій ветеранів, представників обласної державної адміністрації та структурних підрозділів ОДА, представників обласної ради, Миколаївської міської ради.

Друга світова війна стала найбільш кривавою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв.
Миколаївська обласна організація ветеранів України та її районі осередки проводить системну та ґрунтовну роботу по підвищенню рівня соціального захисту ветеранів війни. Регулярно проводяться міські, обласні та всеукраїнські заходи.
Привітати присутніх прийшли перший заступник голови Миколаївської ОДА В’ячеслав Бонь, заступник голови Миколаївської обласної ради Андрій Кротов, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, заступник голови Миколаївської обласної організації ветеранів України Тимофій Борецький, представники департаменту соціального захисту ОДА та інші бажаючі.
Під час офіційної частини заходу ветеранам були вручені грамоти та відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради, Миколаївської міської ради та почесні грамоти обласної ради ветеранів.
По завершенню офіційної частини відбулася концертна програма.

Довідково:
В Миколаївській області діє Комплексна програма соціального захисту населення «Турбота» на період до 2020 року, затверджена рішенням обласної ради від 22.12.2016 № 5 (зі змінами та доповненнями). Програма передбачає соціальний захист та підтримку ветеранам війни.
За рахунок коштів обласного бюджету передбачено надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій у роки Другої світової війни щомісяця по 1,5 тис. грн. (18,0 тис. грн. кожному отримувачу на рік). В області проживає 288 отримувачів цієї допомоги.
Здійснюється постійна матеріальна підтримка ветеранів війни визволителів Миколаївської області від фашистських загарбників, які щомісяця отримують матеріальну допомогу. У 2019 році для надання допомоги в обласному бюджеті виділено 48 тис. грн з розрахунку по 2 тис. грн щомісяця кожному з ветеранів. Щомісячну матеріальну допомогу отримує 2 особи.
Для відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року №1445 “Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій та інвалідів війни” передбачено у 2019 році 1010,2 тис. грн з розрахунку 2870,0 грн на одну особу.
В області функціонують 2 геріатричних пансіонати, 7 психоневрологічних інтернатів та 20 відділень стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання осіб похилого віку та інвалідів територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) системи соціального захисту населення області, в яких на цей час проживає 1673 особи, з них 56 ветеранів Другої світової війни (1310 осіб в інтернатних установах та 363 особи у відділеннях стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання).
Проведено дні відкритих дверей для залучення громадськості до проблем ветеранів та ознайомлення з роботою установ соціального обслуговування, виставок плакатів, фотоматеріалів, документів архівних матеріалів і книг, присвяченим Дню пам’яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-й річниці вигнання нацистів з України.

11121314

Альбом....

 

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429261