ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

3 травня 2019 року на базі Вознесенського геріатричного пансіонату відбулось засідання наглядової ради при облдержадміністрації за діяльністю інтернатних установ системи органів соціального захисту населення. У засіданні взяли участь: директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва; координатори взаємодії із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області; представники структурних підрозділів Миколаївської облдержадміністрації; представник Національної поліції; представники громадських організацій та інші суб’єкти взаємодії. Були запрошені: Сербенюк Н.М. – керуюча справами виконавчого комітету Вознесенської міської ради, голова громадської ради Вознесенського геріатричного пансіонату, Доценко Л.О. – директор Вознесенської ЗОШ «Обдаровані», Шишляннікова І.А. – начальниця управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради, директори інтернатних установ Миколаївської області.

На початку зустрічі директор Вознесенського геріатричного пансіонату Кісіль Віктор Петрович гостинно зустрів гостей, ознайомив присутніх з умовами проживання підопічних пансіонату.
У ході засідання наглядової ради було заслухано інформацію про стан роботи Вознесенського геріатричного пансіонату, обговорено проблемні питання, а також було затверджено план роботи наглядової ради при облдержадміністрації за діяльністю інтернатних установ системи соціального захисту населення на 2019 рік.
У пансіонаті проживає 129 осіб. Хочеться відмітити належний стан умов для надання послуг щодо догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів в пансіонаті. У пансіонаті привітний та кваліфікований персонал. Територія озеленена. В житлових корпусах, холах, у кімнатах підопічним забезпечено належні умови проживання. В кімнатах мешканців цілодобово є гаряча та холодна вода. Підопічним надають послуги швацька майстерня та перукарня. Мешканці пансіонату отримують цілодобове медичне обслуговування, також надаються медичні послуги стоматологічного кабінету, кабінету фізіотерапії та лікувально-оздоровчої фізкультури, лікувального масажу. Щорічно фахівцями центральної районної лікарні проводиться поглиблений медичний огляд та флюрографічне обстеження мешканців установи. Здійснюється щосезонна профілактика грипу – вакцинація. Чотириразове харчування, у тому числі і дієтичне, організовано в межах натуральних норм, різноманітне та якісне.
З урахуванням стану здоров’я та віку в установі організовується дозвілля мешканців, трудотерапія. Значна кількість підопічних є відвідувачами бібліотеки. В установі працюють гуртки «Умілі руки», «Настільні ігри» та «Народна творчість», проводяться шахово-шашкові турніри. Обладнана кімната духовності, в якій мешканці мають змогу зустрічатися із священнослужителями, представниками духовенства різних конфесій. З концертними виступами, бесідами, лекціями перед підопічними постійно виступають учні шкiл, професійно-технічного ліцею, міський хор ветеранів, козацький хор, колектив дитячої технічної творчості, працівники міської бібліотеки.
Гості мали змогу поспілкуватися з підопічними пансіонату і почули від них позитивні відгуки щодо проживання в пансіонаті.
За результатами засідання надані протокольні доручення, а також присутні висловили велику вдячність всім працівникам пансіонату, адже вони роблять дуже важливу і важку справу допомагаючи іншим людям жити добре і гідно, завдяки величезним зусиллям і своєму високому професіоналізму.

01020304050607080910

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
422755