ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

25 квітня 2019 року під головуванням заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентина Гайдаржи відбулося засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, за участі членів обласного комітету доступності. У засіданні також взяла участь директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва.

Забезпечення вільного доступу і можливості переміщення в різних об’єктах громадського користування є важливим фактором подолання ізольованості людей з інвалідністю. Архітектурна доступність, як і доступність в інших сферах, підвищує шанси цих людей знайти роботу, здобути освіту, користуватися громадськими послугами, приймати участь в різних соціальних, культурних, оздоровчих заходах і, таким чином, бути активними членами суспільства, як з соціальної, так і з економічної позиції.
Під час засідання координаційного комітету були розглянуті питання:
- виявленні порушення ДБН в частині доступності для мало мобільних верств населення при проектуванні, будівництві, капітальному ремонті, реконструкції, експертизі проектно-кошторисної документації та на стадії прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва;
- проведені заходи щодо обладнання безперешкодним доступом для осіб з обмеженими фізичними можливостями відповідно до чинних нормативних актів лікувальних закладів та про наявність палат, пристосованих для потреб осіб з інвалідністю на візках та інших маломобільних груп населення, передбачене фінансування та заплановані заходи щодо обладнання безперешкодним доступом лікувальних закладів відповідно до чинних нормативних актів у 2019 році;
- стан забезпечення безбар’єрного доступу мало мобільним групам населення до закладів культури Миколаївської області;
- про проведену роботу щодо створення безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення до закладів охорони здоров’я, органів соціального захисту, культури та транспорту, а також санаторію «Борисфен» м. Очаків Миколаївської області.

3132333435

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429132