ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

У неділю, 10 червня, в м.Очаків відбувся з’їзд громадських організацій ветеранів АТО Миколаївської області, участь в якому взяла директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Єльчієва.

Учасниками з’їзду стали представники 25 громадських організацій ветеранів АТО області. На заході ветерани та представники влади обговорили питання програми обласної та місцевих рад щодо підтримки учасників АТО та перспективи їхньої співпраці. Учасники заходу відпрацювали проблемні напрями у тренінгу «Ефективні методи співпраці активістів громадського суспільства та влади у напрямку підвищення соціального захисту учасників бойових дій», результатом якого поділися з представниками влади. Спілкування між учасниками з’їзду проходило в неформальній обстановці, що сприяло відкритості обох сторін.
Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Єльчієва подякувала ветеранам АТО за їх активну громадську позицію та передала найщиріші вітання від голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка (Олексій Савченко). Вона зазначила – майже всі діючі програми з підтримки учасників АТО, що наразі діють в області, були ініційовані саме головою облдержадміністрації.
«Тільки ефективно взаємодіючи ми зможемо вирішити питання, які хвилюють наших героїв», - наголосила Оксана Єльчієва.
Станом на сьогодні, на обліку органах соціального захисту населення перебуває 10 141 учасник АТО, демобілізованих – 5847. Відповідно до порядку фінансування субвенції з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників АТО на 2018 рік заплановано кошти у сумі 1,45 млн грн. Для придбання житла учасникам бойових дій та поліпшення житлових умов передбачено кошти у сумі 10 млн грн. Для надання на конкурсній основі одноразової допомоги для відкриття власної справи передбачено 1 млн грн.
Голова громадської організації «Асоціація учасників та інвалідів АТО» Олександр Терещенко висловив слова вдячності Миколаївській облдержадміністрації за постійну підтримку.
Під час урочистого закриття заходу Оксана Єльчієва вручила подарунки ветеранам АТО від Миколаївської облдержадміністрації.

0106

0304

0507

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429073