ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

002

7 червня 2018 року під керівництвом заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентина Гайдаржи проведено засідання обласного штабу з підготовки до наступного опалювального сезону, на якому була присутня директор соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва.

До порядку денного були включені питання: про стан підготовки об`єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 року; про стан розрахунків споживачів за спожиту електроенергію; про організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 №360 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2011 року №141» щодо попереднього відбору проектів за програмою «Питна вода України».
Під час засідання обласного штабу директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва зазначила, що у сфері підпорядкування департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації знаходиться 10 будинків-інтернатів та 20 відділень стаціонарного догляду територіальних центрів соціального обслуговування  (надання соціальних послуг), Миколаївський обласний центр ресоціалізації наркозалежної молоді, Миколаївський обласний центр соціально-психологічної допомоги, які розташовано в районах та містах області. Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 25.04.2018 № 141-р «Про заходи з підготовки об’єктів теплопостачання і теплоспоживання до роботи в опалювальному сезоні 2018/2019 року» департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації розроблено та затверджено наказом від 23.05.2018р № 63 план заходів щодо своєчасної підготовки установ і закладів системи соціального захисту населення облдержадміністрації до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019р.р.
На виконання заходів плану щодо підготовки об’єктів, підпорядкованих департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, до безперебійної роботи у складних погодних умовах осінньо-зимового періоду 2018-2019 року, у будинках-інтернатах та відділеннях стаціонарного догляду територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) розробляються плани заходів щодо підготовки установ і закладів системи соціального захисту населення облдержадміністрації до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019р.р.
Всі 10 будинків-інтернатів системи соціального захисту населення мають власні котельні, п’ять з яких - на газовому (Вознесенський, Первомайський, Баштанський, Виноградівський, Степівський), решта - на твердому паливі (Горожанський, Баратівський, Лупаревський, Новосвітлівський, Миколаївський)  
На випадок надзвичайних ситуацій забезпечено необхідний запас рідкого палива.
Проведено перевірку технічного стану будівель і споруд для прийняття заходів по їх безпечній експлуатації у весняно-літній період. Складено акти загального огляду будівель, споруд та прибудинкових  територій. Підготовлено дефектні акти на ремонтні роботи, які планується виконати власними силами.
Заплановано проведення необхідних ремонтних робіт та робіт з обслуговування будівель, покрівель та вентиляційних установок, автотранспорту, водо- і тепломереж, опалювальних та освітлювальних систем, каналізації, ліфтового господарства, під’їзних шляхів.
З 20 відділень стаціонарного догляду територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) - 14 мають автономне газове опалення, 4 – автономне електроопалення (Арбузинський, Кривоозерський, Новобузький, м. Первомайськ), 1 – централізоване газове опалення (Очаківський район) та 1 - централізоване електричне опалення (Снігурівський район).
На випадок тимчасових відключень енергопостачання дизельними електростанціями забезпечено всі будинки - інтернати, пересувними електростанціями забезпечено 18 стаціонарних відділень територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Територіальні центри Новобузького та Снігурівського районів щороку укладають договори з районними службами МНС щодо забезпечення пересувним дизельгенератором через відсутність власних альтернативних джерел електропостачання.
Для забезпечення належних умов для дотримання правил пожежної безпеки відповідно до чинного законодавства заплановано роботу з питань забезпечення пожежної безпеки на всіх об’єктах, підпорядкованих департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, з постійним або тимчасовим перебуванням людей у Миколаївській області.
В установах соціального захисту населення Миколаївської області на об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням людей постійно проводиться робота щодо покращення стану пожежної безпеки
З питання внесення  змін в організацію надання послуг з енергозабезпечення споживачів у зв’язку з введенням в дію Закону «Про ринок електричної енергії» і Кодексу систем розподілу. виступив голова правління ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» Олег Сивак, який акцентував на особливостях нормативно-правової бази і тих завдань, які стоять перед органами влади і споживачами промисловості, бюджетної сфери по впорядкуванню відносин і вибору незалежного постачальника електроенергії вже починаючи з 11 грудня 2018 року.
Також на засіданні обласного штабу розглянуто питання про стан виконання роботи з оснащенням вузлів обліку природного газу системами дистанційної передачі даних, тобто модемами, по колу бюджетних організацій області - насамперед шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери. Зазначено, що завдання по оснащенню доволі суттєве. Біля 740 вузлів комерційного обліку природного газу необхідно обладнати модемним зв’язком для передачі в онлайн-режимі стану споживання природного газу. Це є вимога кодексу газорозподільних систем. Розпочата робота - у складі ПАТ «Миколаївгаз» створена відповідна проектна група, яка буде сприяти, у тому числі, органам місцевого самоврядування в організації виконання зазначеної роботи.
Валентин Гайдаржи наголосив на необхідності коригування місцевих бюджетів і включення відповідних видатків до видаткових частин з метою забезпечення своєчасної підготовки вузлів обліку природного газу бюджетних установ до наступного опалювального сезону.
Також про хід підготовки прозвітували керівники профільних управлінь - департамент освіти і науки ОДА, управління охорони здоров’я ОДА, управління культури, національностей та релігій, які розповіли про підготовку об’єктів до наступного опалювального сезону і визначили проблемні питання, які необхідно вирішувати для своєчасної підготовки до наступного опалювального сезону.

003007

005004

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429356