ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

4 квітня під головуванням заступниці Міністра соціальної політики Наталії Федорович пройшла Всеукраїнська селекторна нарада за участі керівників/заступників структурних підрозділів обласних та Київської міської державних адміністрацій, начальників служб у справах дітей, директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівників/заступників структурних підрозділів районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських, сільських та селищних рад, об’єднаних територіальних громад, керівників мобільних бригад. Також у нараді взяли участь: директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва, заступниця директорки департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Таміла Сербульова, директорка Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Янковська, тимчасово виконуючий обов’язки начальника служби у справах дітей Миколаївської облдержадміністрації Олег Гускін, начальниця відділу по роботі з сім’єю департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Зоя Дмитрієва, начальники рай(міськ)управлінь області.

Селекторна нарада проводилася з метою координації та об’єднання зусиль центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо подальшого забезпечення реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року №654 «Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті». На нараді обговорювалися питання щодо ефективного функціонування спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті.
Під час наради Наталія Федорович акцентувала увагу на дієвому функціонуванні створених в регіонах мобільних бригад, що є однією з важливих складових системи ефективного реагування на випадки домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, забезпечення прав постраждалих осіб, надання їм якісних соціальних послуг.
Оксана Єльчієва під час свого виступу зазначила що на даний час в Миколаївській області працює 3 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які виявляють і надають екстрену та планову соціально-психологічну допомогу постраждалим від гендерно-зумовленого та домашнього насильства у 8 адміністративно-територіальних одиницях, а саме: І бригада – м. Миколаїв (діє на території Баштанського, Березанського, Вітовського, Снігурівського районів), ІІ бригада – м. Миколаїв (діє на території м. Миколаїв), ІІІ бригада – м. Первомайськ (діє на території м. Первомайськ, Первомайський, Арбузинський район).
За період діяльності бригад здійснено 202 виїзди, під час яких надано допомогу 688 особам, з них 98 осіб взято під соціальний супровід, 338 – отримали консультацію за телефоном, 317 – звернулися повторно. Крім того проведено 99 групових заходів, в яких взяли участь 2061 особа.
Також Оксана Русланівна наголосила, що в області проводиться робота щодо навчання спеціалістів: пройшли навчання на базі Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування у дводенному семінарі «Соціальне забезпечення населення в умовах децентралізації. Визначення пріоритетних напрямків соціального захисту, дотримання прав та інтересів дитини в об’єднаних громадах Миколаївської області»; на базі Миколаївського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій пройшов тематичний короткотерміновий семінар «Правовий захист осіб, які постраждали від домашнього насильства. Співпраця суб’єктів взаємодії щодо попередження домашнього насильства»; відбулось засідання «круглого столу» у якому взяли участь судді Надія Румянцева та Oлег Kирильчук, прокурор Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури Ірина Савченко, начальниця відділу по роботі з сім’єю департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Зоя Дмитрієва, старший інспектор з особливих доручень Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Олександр Козловець, регіональний спеціаліст Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Любов Бєлкіна. За результатами цієї зустрічі було домовлено інформування один-одного щодо кривдників, а також щодо проведення роботи з ними, залучити суди до винесення певних рішень.

Довідково:
З приводу насильства в сім’ї можна звертатися за телефонами:
- Миколаївська обласна мобільна бригада (095) 807 18 02 та за стаціонарним телефоном (0512) 37-64-24; 37-64-88 (з 08:00 до 17:00);
- Миколаївська міська мобільна бригада (095) 807 18 41;
- Первомайська міська мобільна бригада (095) 807 17 62.

212223242526

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
419157