ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

19 лютого на базі Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», стартував дводенний семінар «Соціальне забезпечення населення в умовах децентралізації. Визначення пріоритетних напрямків соціального захисту, дотримання прав та інтересів дитини в об’єднаних громадах Миколаївської області». У семінарі також взяли участь: директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва, директорка Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Янковська, начальниця відділу по роботі з сім’єю управління соціальних гарантій і компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Зоя Дмитрієва, регіональний спеціаліст Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Любов Бєлкіна.

Серед учасників заходу – посадові особи, спеціалісти з соціальної роботи ОТГ Миколаївської області, представники РДА та громадських організацій.

Під час свого виступу Оксана Єльчієва розповіла присутнім про повноваження та відповідальність органів місцевого самоврядування у сфері соціального захисту населення та про основні кроки, які необхідно здійснити в напрямку покращення надання соціальних послуг в громадах.

Оксана Єльчієва звернула увагу на необхідність вчасного та якісного надання соціальних послуг жителям громади, а також розповіла про запровадження субсидій у готівковій формі та про порядок відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».

Особливу увагу Оксана Русланівна приділила обговоренню питання створення притулків для осіб постраждалих від домашнього насильства, а також роботу мобільних бригад в ОТГ.

Зоя Дмитрієва та Любов Бєлкіна розкрили питання щодо організації роботи в об’єднаних територіальних громадах із запобігання та протидії домашньому насильству та створення на території ОТГ спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства осіб.

Світлана Янковська розповіла про влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання.

По закінченню виступу відбулося обговорення проблемних питань, на які учасники отримали обґрунтовані відповіді.

11121314151516

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429142