ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

У неділю, 21 жовтня, 60 осіб з постраждалих територій Ічнянського району Чернігівської області прибули до Миколаєва (33 дитини, переважно дошкільнята, у супроводі дорослих). За дорученням голови ОДА Олексія Савченка було оперативно вирішено питання поселення родин та іх подальшого дозвілля – впродовж двох тижнів, батьки з дітьми проживатимуть в санаторії «Інгул», де для них створено всі необхідні умови.
З метою психологічної адаптації для дітей і дорослих, департамент соціального захисту населення Миколаївської ОДА приймає участь у проведенні культурно-розважальної програми для сімей з дітьми, які постраждали і були евакуйовані через вибухи на арсеналах в Чернігівській області, аби створити атмосферу радості, співпереживання, активного відпочинку, надати орієнтири щодо активного проведення вільного часу і дозвілля.

Таким чином, 23 жовтня, гості міста відвідали Миколаївський музей суднобудування та флоту – єдиний музей такого профілю в Україні. Його вважають перлиною корабельного краю та однією з візиток міста Миколаєва. Гостей міста ознайомили з експозицією музею, яка відображає історію створення Чорноморського флоту, що тісно переплетена з історією Миколаєва, знайомить з кораблями миколаївської побудови, з біографіями історичних осіб, які приймали участь у створенні та розвитку флоту та міста, з досягненнями сучасних миколаївських корабелів. Також, в цей же день, гості міста відвідали Миколаївський обласний краєзнавчий музей – один із найстаріших музеїв України. Гості побачили експонати з найбільш давньої епохи пізнього палеоліту і аж до наймолодших – датованих сьогоднішнім днем. Це унікальні колекції предметів археології та етнографії, зброї та стародруків, документальних джерел та пам’яток природи.
24 жовтня 2018 року студенти училища Миколаївського коледжу культури і мистецтв – талановита творча молодь, яка любить народну пісню, танець, музику, запроваджує в життя звичаї та традиції українського народу, провели для гостей міста анімаційну програму в санаторій «Інгул».
Наступного дня, 25 жовтня, гості міста продовжили знайомитись з історією і здобутками нашого міста та завітали до музею «Підпільно-партизанського руху на Миколаївщині в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1944 рр.» та Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В. Верещагіна в залах якого представлена експозиція творів, яка включає в себе живопис, скульптуру, графіку і декоративно-прикладне мистецтво.
26 та 27 жовтня діти разом з батьками пірнули у світ казок, побувавши у Миколаївському академічному обласному театрі ляльок на виставі по відомій казці Шарля Перо про розумного і сміливого кота у чоботях, який допомагає своєму хазяїну стати чоловіком принцеси. У Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі побували на казці «Пригоди Карлсона», яка дозволила дорослим і дітям відволіктися від життєвих справ і доторкнутися до світу чудес, щирої дружби і справжніх сімейних цінностей.
По завершенні тижня, гості міста відвідали дитячий парк розваг «Казка», де проходило театралізоване свято «Веселий шабаш на казковий Хелловін», у програмі заходу були: конкурс на кращий карнавальний костюм, веселі ігри, танці та святкове шоу вогню.
Але це ще не все, так як наші гості продовжують перебувати у місті Миколаєві їхні пригоди продовжуються, заочно познайомившись з містом через музеї, на черзі була оглядова екскурсія містом. Можливо хтось до цього думав що Миколаїв – це звичайне місто, але це зовсім не так. Тож батьки та діти 29 жовтня були запрошені дізнатися всі таємниці і загадки нашого міста, який зустрів оглядачів теплою та сонячною погодою.
Миколаївський академічний обласний театр ляльок нещодавно доброчинно приймав мешканців Ічні, тому їм випала нагода ще раз, 30 жовтня, побувати на черговій виставі «Бридке каченя», де діти мали змогу у невимушеній обстановці зробити для себе певні життєві висновки, ніколи не опускати руки, боротися за своє щастя, незважаючи на всі перешкоди.
Адміністрація області та міста докладає всіх зусиль, щоб діти і їх батьки почували себе комфортно у нашому місті.

30

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
167
Перегляди статей
399500