ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

22 жовтня 2018 року на базі Миколаївського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій пройшов короткотерміновий семінар «Особливості дотримання норм законодавства з питань охорони праці в містах і районах. Атестація робочих місць, соціальне партнерство» за участю спеціалістів управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад. Вступним словом привітали учасників семінару Дибченко Д.М. – директор Миколаївського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та Єльчієва О.Р. – директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації.

У ході семінару учасники під час інформаційних лекцій та практичних занять мали змогу підвищити кваліфікацію з питань: соціальне партнерство на територіальному рівні, перспективи розвитку та внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення соціального діалогу; підготовка та надання звітності з питань охорони праці та соціального діалогу; дотримання норм законодавства з питань охорони праці та запобігання виробничому травматизму в установах соціальної сфери; методичні рекомендації профспілкових органів щодо включення зобов’язань з питань охорони праці та атестації робочих місць до колективних договорів на підприємствах, в установах організаціях; порядок підготовки та надання звітності про основні заходи, які проводяться в районах і містах і стосуються проведення атестації робочих місць, робота з реєстрами підприємств зі шкідливими умовами праці; основні завдання, покладені на установи соціального захисту населення з питань охорони праці, атестації робочих місць та соціального діалогу.

Окрема увага була приділена атестації робочих місць за умовами праці, пільгам та компенсаціям за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Нове в законодавстві.

02030405

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429512