ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

26 вересня 2018 року під головуванням заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Євгена Шевченка відбулось засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради у якому взяла участь директор департаменту соціального захисту населення Оксана Єльчієва.

Під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради розглянуто такі питання як: український проект бізнес–розвитку плодоовочівництва: розвиток можливостей малих і середніх сільгосптоваровиробників для ефективного ведення аграрного бізнесу; про стан виробничого травматизму в Миколаївській області, шляхи його зменшення, пропаганди культури праці; про ведення соціального діалогу у Вітовському районі по вирішенню соціально-економічних питань; про ведення соціального діалогу по вирішенню соціально-економічних питань на рівні ОТГ; про забезпечення регулярності автомаршрутів у сільській місцевості, дотримання вимог чинного законодавства щодо перевезення на транспорті пільгового контингенту населення та монетизації пільг.
Під час свого виступу Оксана Єльчієва зазначила, що відшкодування витрат перевізникам за проїзд громадян пільгових категорій по 2015 року включно здійснювалось управліннями соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян на підставі відповідних угод з перевізниками.
В умовах відсутності у 2016 році зазначеної субвенції було передбачено видатки з місцевих бюджетів на пільгове перевезення у загальній сумі 23010,7 тис. грн.
За оперативними даними управліннями соціального захисту населення у 2016 році відшкодовано за пільгове перевезення окремих категорій громадян у загальній сумі 22451,7 тис. грн. (в т. ч. частково погашено заборгованість державного бюджету за 2015 рік у сумі 471,8 тис грн.).
На 2017 рік було передбачено видатки з місцевих бюджетів на пільгове перевезення у загальній сумі 47127,4 тис. грн.
За оперативною інформацією у 2017 році відшкодовано за пільгове перевезення окремих категорій громадян у загальній сумі 46578,5 тис. грн. (в т.ч. частково погашено заборгованість державного бюджету за 2015 рік у сумі 1552,8 тис. грн.).
На 2018 рік передбачено видатки з місцевих бюджетів на пільгове перевезення у загальній сумі 96527,1 тис. грн.
За оперативною інформацією за станом на 01.09.2018 відшкодовано за пільгове перевезення окремих категорій громадян у загальній сумі 58639,4 тис грн.
Відповідно до пункту 4 Порядку розмір щомісячної готівкової виплати затверджується обласними держадміністраціями та визначається шляхом множення середньої вартості проїзду у міському комунальному транспорті в області на 30 поїздок. Порядок визначає механізм надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських (крім залізничного та річкового транспорту) та міжміських маршрутах за рахунок відповідних місцевих бюджетів, у разі прийняття такого рішення органами місцевого самоврядування. За оперативною інформацією на сьогодні жодним органом місцевого самоврядування не прийнято рішення про надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.
За результатами засідання тристоронньої соціально-економічної ради прийнято відповідні рішення.

11121314151617

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
418934