ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

Світовою громадськістю насильство визнано однією з найбільш розповсюджених у світі форм порушення прав людини. Без подолання цього соціально-небезпечного явища неможливо створити умови для самореалізації людини, розвитку паритетної демократії, реалізації принципів рівних прав і можливостей кожного громадянина.
Саме про це говорили 24 вересня 2018р. на радіоканалі «92-FM» під час програми «На всі 100 день», в якій взяли участь директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва та директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Янковська.

На початку передачі Світлана Вікторівна зазначила, що основною метою діяльності мобільної бригади є надання екстреної та планової соціально- психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або гендерно-зумовленого насильства. Мобільна бригада соціально- психологічної допомоги складається з 2 психологів та 1 соціального працівника, які здійснюють моніторинг випадків насильства щодо жінок та надають послуги. Бригада здійснює планові та екстрені виїзди в сім’ї та надають послуги в стаціонарному місці локації.
Перші мобільні бригади з’явилися в 2015 році у Вінницькій, Київській, Львівській, Одеській, Херсонській областях. З вересня 2018 року в рамках проекту створено в Миколаївській області три мобільні бригади соціально-психологічної допомоги: в м. Миколаєві, м. Первомайську та обласна бригада, яка охоплює Миколаївську область. Головним імплементаційним партнером у впровадженні мобільних бригад виступає МБФ «Українська фундація громадського здоров`я».
Директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва розповіла про досвід Румунії щодо комплексного підходу у попередженні та реагуванні на насильство за ознакою статі і домашнє насильство, зазначивши, що в Румунському місті Тиргу-Муреш протягом 10-15 вересня проходила серія семінарів за участю провідних румунських та європейських експертів. Дане навчання проводилося за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA), спрямованого на посилення системи запобігання та протидії насильству щодо жінок.
По закінченню передачі Оксана Русланівна та Світлана Вікторівна наголосили, що проблема насильства за ознакою статті і домашнє насильство є проблемою для більшості країн світу, вирішення якої вимагає новітніх підходів. Створення мобільних бригад є одним із шляхів вирішення даної проблеми.
Також Світлана Вікторівна повідомила, що з приводу насильства в сім’ї можна звертатися за телефоном обласної мобільної бригади 0958071802 (цілодобово) та за стаціонарним телефоном (0512) 37-64-24; 37-64-88 (з 08:00 до 17:00).

20

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
423184