ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

10-15 вересня 2018 року за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) відбулася навчальна поїздка до Румунії в якій взяли участь заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Євген Шевченко, директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва, начальник управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації Павло Георгієв, директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Янковська. Метою візиту був обмін знань та досвіду, необхідних для вдосконалення механізмів міжвідомчої взаємодії у питаннях попередження та реагування на насильство за ознакою статі на місцевому рівні.

В ході візиту делегація з України ознайомилась з діяльністю Східноєвропейського інституту репродуктивного здоров’я (СЄІРЗ) і проектів у сфері запобігання та протидії насильства за ознакою статі (НзОС). Взяли участь у спільній зустрічі із місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування (Префектура округу Муреш, Рада округу Муреш, Мерія м.Тиргу-Муреш). Відвідали Національне агентство із забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, зустрілися із правоохоронними органами відділу поліції округу Муреш, прокуратури округу Муреш, служби пробації округу Муреш. Також відвідали департамент соціальної допомоги та захисту прав дітей, де розглянули питання координації міжвідомчого реагування на НзОС на місцевому рівні. Зустрілися з представниками служби медичної допомоги, де розглянули питання ролі закладів охорони здоров’я у реагуванні на НзОС. Також зустрілися з представниками консультаційного центру та притулку для жертв насильства і реабілітаційного центру для кривдників, де обговорили питання щодо спеціалізованих послуг для постраждалих від насильства та кривдників (стандарти, функціонування, утримання).
Провели зустріч з Андреа Ксеп - членом Парламенту Румунії під час якої обговорили законодавче забезпечення запобігання та протидії НзОС.
Учасники делегації отримали цінний досвід щодо міжвідомчої взаємодії у питаннях попередження та реагування на насильство за ознакою статі на місцевому рівні, який у майбутньому буде впроваджуватися у Миколаївській області.

0203040507

 

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429097