ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

Як відомо, Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» від 07 грудня 2017 року № 2246-VIII (підвищено розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 до 3723 грн. – в місячному розмірі, до 22,41 грн. – у погодинному розмірі, прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1 762 грн.). Статтею 3 Закону України «Про оплату праці» визначено поняття мінімальної заробітної плати. Мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці.
Саме про це говорили 12 вересня на радіоканалі «92 FM» під час програми «Діалоги», в якій взяла участь начальник відділу моніторингу оплати та нормування праці, управління праці та зайнятості департаменту соціального захисту ОДА Беспалько В.М.

На початку передачі Валентина Максимівна зазначила, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.
Кожен десятий – одинадцятий штатний працівник області в червні 2018 року отримував заробітну плату за повністю відпрацьований місяць (годину) у межах мінімальної заробітної плати (3723 грн.). Це великий відсоток, зважаючи на те, що реальний прожитковий мінімум на 1 особу становить 4011 грн.
7 вересня 2018 року Глава Уряду анонсував підвищення мінімальної зарплати з наступного року. Мінімальна заробітна плата наступного року зросте близько до 4170 гривень, повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман: Зміни буде внесено в проект державного бюджету на 2019 рік.
Беспалько В.М. наголосила, що у вересні 2018 року підвищено на 50% заробітну плату працівникам, які беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції безпосередньо в районах її проведення, а також працівників, які залучаються до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, але якщо є наявні підтверджувальні документи.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року № 1037 «Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» та Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 січня 2017 та в подальшому 1 січня кожного року підвищуються посадові оклади (тарифні ставки, ставки заробітної плати) працівників бюджетної сфери.
Так, згідно з вищезазначеною постановою посадові оклади (тарифні ставки, ставки заробітної плати) працівників бюджетної сфери з 1 січня 2018 розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, встановленого у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року, тобто сьогодні це 1762 грн.
Відповідно до тарифного розряду, посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери встановлюються в межах: від 1762 грн. (найнижчий 1 тарифний розряд) до 7947 грн. (найвищий 25 тарифний розряд).

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
423477