ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

3 вересня з метою перейняття досвіду Миколаївської області з питань соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей відбулася робоча зустріч директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксани Єльчієвої, представників громадських активістів ветеранського руху Одещини та представника громадської організації «Асоціація учасників та інвалідів АТО» Іллі Шполянського.

На зустрічі обговорювалися питання соціального захисту та підтримки учасників АТО і членів їх сімей в Миколаївській та Одеській області.
Оксана Єльчієва розповіла, що в Миколаївській області діє Комплексна програма соціального захисту населення «Турбота» на період до 2020 року, яка передбачає соціальний захист та підтримку учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, зокрема:
* з метою соціальної підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції, розпорядженням голови облдержадміністрації від 27.12.2017 №570-р затверджено унікальний «Порядок надання одноразової допомоги для відкриття власної справи учасникам антитерористичної операції». Наразі визначено 20 переможців конкурсу, яким вручено сертифікати на суму 50 тис. грн. для відкриття власної справи;
* для придбання житла учасникам бойових дій з числа військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов в обласному бюджеті на 2018 рік передбачено кошти в сумі 10 млн. грн., на умовах співфінансування з бюджетів міст, сіл, селищ, об’єднаних територіальних громад та районів області. Проводиться робота щодо виділення коштів у місцевих бюджетах на умовах співфінансування придбання житла для зазначеної категорії громадян;
* за рахунок коштів обласного бюджету передбачено оздоровлення та відпочинок на базах відпочинку, санаторно-курортних закладах учасників антитерористичній операції на сході України та членів їх сімей;
* для надання одноразової матеріальної допомоги сім'ям загиблих учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції на сході України передбачено 1450,0 тис. грн. (по 5 тис. грн. на кожного отримувача до Дня Незалежності України та до Дня захисника України);
* за рахунок коштів обласного бюджету для надання щомісячної (в розмірі 1000,0 грн.) матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов’язків під час участі в антитерористичній операції на сході України передбачено 912,0 тис. грн.
* щороку проводиться передплата обласної газети «Рідне Прибужжя» учасникам бойових дій у роки Другої світової війни та інвалідам війни з числа учасників антитерористичної операції на сході України.
Також під час зустрічі Ілля Шполянський наголосив, що завдяки співпраці громадських організацій та облдержадміністрації можна реалізовувати програми щодо соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей.
По закінченню зустрічі відбулося обговорення проблемних питань, на які учасники отримали обґрунтовані відповіді.

0102

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
423592