ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

02

В рамках реалізації обласної Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, голова обласної ради Вікторія Москаленко, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич вручили сертифікати на житло військовослужбовцям, які брали участь у антитерористичній операції та потребували поліпшення житлових умов.

Вручення відбулось в ході урочистостей з нагоди відкриття в Миколаївському обласному краєзнавчому музею виставки «Миколаївці на захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України», присвяченої неоголошеній війні, яка триває на сході України.
«Програма «Турбота» дала можливість в позаминулому році виплатити 7,5 млн грн, які закрили чергу на житло для 15 сімей учасників антитерористичної операції на сході України - інвалідам ІІІ групи. Цього року разом із депутатами обласної ради та міської ради міста Миколаєва ми об’єднали зусилля. Тож на сьогодні черга повністю закрита. Програма «Турбота» - унікальна. Я б хотів, щоб всі області України взяли цю програму за основу і впроваджували її на місцях. Вона унікальна тим, що об’єднує зусилля депутатів усіх рівнів і дозволяє не створювати проблему, а вирішувати її. На сьогодні маємо, що за минулий рік було виділено 16,4 млн грн – це 37 квартир. А зараз ми вручимо  останні 5 із них разом з усіма людьми, які брали в цьому участь», - сказав голова облдержадміністрації Олексій Савченко.
Очільник області також зазначив, що у 2018 в обласному бюджеті на купівлю квартир миколаївським військовослужбовцям передбачено 10 млн грн на умовах співфінансування з місцевими бюджетами міст, районів, ОТГ. Крім того, в області діє державна програма, відповідно до якої учасники АТО – інваліди І-ІІ груп та сім’ї загиблих у АТО військових мають  право отримати компенсацію за купівлю житла.
Сьогодні ж сертифікати на житло отримали:
- учасник бойових дій з числа військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції Олександр Яценко;
- учасник бойових дій з числа військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції Сергій Єфремов;
- учасник бойових дій з числа військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції Андрій Кучина;
- мати учасника бойових дій з числа військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції  Костянтина Ковальова – Галина Ковальова;
- учасник бойових дій з числа військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції Ігор Вишневський.
Нагадаємо, у 2017 році завдяки позиції керівництва Миколаївської обласної державної адміністрації на 26,6 млн грн було збільшено фінансування на реалізацію заходів комплексної програми “Турбота”.
Також у 2017 році за ініціативи Олексія Савченка було започатковано обласну програму забезпечення житлом учасників АТО.
“В цьому напрямку нам є чим пишатися, бо станом на 1 січня 2018 року  на 100% забезпечені житлом всі учасники АТО-інваліди війни ІІІ групи. На ці потреби у 2017 році було придбано 55 квартир”, - повідомляв раніше Олексій Савченко.
У 2017 році з обласного бюджету вперше було виділено кошти у розмірі 2,7 млн грн на оздоровлення для членів сімей військовослужбовців, які перебувають в АТО, та членів сімей загиблих. Крім того, вперше запроваджено надання одноразової допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників АТО по 10 тис грн кожному – на ці потреби було виділено 1,5 млн грн. На додачу до цього була запроваджена щомісячна виплата допомоги дітям військовослужбовців, які загинули внаслідок участі в АТО.

 03

04

05

06

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
423465