ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

16 серпня на базі обласної філії ПАТ «Укртелекому» в режимі відеоконференц-зв’язку відбулася селекторна нарада Міністерства соціальної політики України щодо реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», в якій прийняли участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Євген Шевченко, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Єльчієва, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв.
В ході наради обговорювалися технічні та організаційні питання.

Постановою від 20.06.2018 року № 512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» Уряд затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», згідно якої доручено обласним державним адміністраціям забезпечити надання «пакунків малюка» з 1 вересня 2018 року під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку.
Вартість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» без урахування витрат на закупівлю товарів, робіт та послуг, пов’язаних з комплектуванням пакунків і доставки їх до пологових будинків (відділень) усіх форм власності, становить не більш як 5 тисяч гривень.
Допомога «пакунок малюка» є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім’ям, в яких народилася дитина, а в разі відсутності матері/батька - родичам, патронатним вихователям новонародженої дитини.
Право на отримання допомоги мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину.
Допомога не надається у разі: відмови від новонародженої дитини у пологовому будинку (відділенні) усіх форм власності; відбування матір’ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань; смерті новонародженої дитини в пологовому будинку.
Надання допомоги, її доставка до пологових будинків здійснюється згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства та проектних угод, укладених між обласними структурними підрозділами з питань соціального захисту населення та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів.
Отримувачі допомоги «пакунок малюка» можуть відмовитися від її отримання на підставі особистої письмової заяви.
Головними розпорядниками коштів місцевих бюджетів на надання при народженні дитини допомоги «пакунок малюка» за рахунок субвенції є структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних державних адміністрацій.

13111214

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
423172