ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

Сьогодні дуже важливо своєчасно підтримати людину, обов’язково допомогти. Для надання соціальних послуг діють державні установи, громадські організації та фонди. До кого звернутися, які послуги та допомогу можливо в них отримати.
Саме про це говорили 16 серпня на радіоканалі «92-FM» під час програми «Діалоги» з заступником начальника управління, начальником відділу організації та надання соціальних послуг управління соціальних послуг департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Кіровою О.Б.

На початку передачі Олена Борисівна розповіла, що останні роки стали роками впровадження реформи системи соціальних послуг. Територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) працюють над впровадженням Державних стандартів надання послуг, зокрема денного догляду, догляду вдома, консультування, представництва інтересів.
Проводиться робота по залученню недержавного сектора до надання соціальних послуг.
В області діє 24 територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та 3 центри соціального обслуговування (центр соціального обслуговування населення Новоодеського району, центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради ОТГ, а також Олександрівської селищної ради), 10 будинків-інтернатів системи соціального захисту населення, з них 2 геріатричного та 8 психоневрологічного профілів, в т.ч. 1 дитячий, 11 центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів, заклади для бездомних осіб (центр обліку та центр реінтеграції).
Згідно з графіком в області проводяться щорічні та додаткові обстеження умов проживання окремих категорій населення, з метою виявлення та планування подальшої роботи щодо задоволення їх потреб у соціальних послугах та соціальному обслуговуванні.
Здійснюється аналіз виявлення потреб громадян у послугах, результатом якої є розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 21.06.2017 №223-р «Про затвердження плану заходів на 2017-2022 роки щодо розвитку та оптимізації надання соціальних послуг відповідно до виявлених потреб населення в рамках реформування системи соціальних послуг».
Також, Олена Борисівна звернула увагу на тому, що якщо людині недостатньо послуги вдома, їй пропонується послуга стаціонарного догляду.
На цей час в будинках-інтернатах та стаціонарних відділеннях територіальних центрів проживає близько 2-х тис. осіб, для яких створено належні умови побутового, медичного обслуговування, проводиться робота щодо організації їх дозвілля.
Олена Борисівна також розповіла про надання соціальних послуг в умовах децентралізації, та порадила слухачам, для отримання соціальних послуг звертатись до управлінь соціального захисту населення, сільських (селищних) рад, об’єднаних територіальних громад.

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
429568