ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

03

9 серпня 2018 року під керівництвом заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентина Гайдаржи відбулось засідання обласного штабу з підготовки до опалювального сезону 2018/2019 року, розрахунків за спожиті природний газ та енергоносії, на якому була присутня директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва.

До порядку денного були включені питання: про стан підготовки об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2018 року; про заходи з модернізації приладів обліку природного газу та електричної енергії бюджетних установ та організацій.
Під час засідання обласного штабу директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва доповіла про стан підготовки об’єктів соціального захисту населення до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2018 року, зокрема зазначила, що у сфері підпорядкування департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації знаходиться 10 будинків-інтернатів та 20 відділень стаціонарного догляду територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 25.04.2018 № 141-р «Про заходи з підготовки об’єктів теплопостачання і теплоспоживання до роботи в опалювальному сезоні 2018/2019 року» департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації розроблено план заходів щодо своєчасної підготовки установ і закладів системи соціального захисту населення облдержадміністрації до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 р.р., який затверджено відповідним наказом від 23.05.2018 р № 63.
На виконання плану заходів щодо підготовки об’єктів, підпорядкованих департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, до безперебійної роботи у складних погодних умовах осінньо-зимового періоду 2018/2019 року, у будинках-інтернатах та відділеннях стаціонарного догляду територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) розроблено відповідні заходи.
Проведено процедуру закупівлі газу через електронну систему «ProZorro» та укладено договори.
Розрахунки за спожиті енергоносії установами проводяться у повному обсязі, кредиторської заборгованості немає.
На випадок надзвичайних ситуацій забезпечено необхідний запас рідкого палива.
Проведено перевірку технічного стану будівель і споруд для прийняття заходів по їх безпечній експлуатації у весняно-літній період. Складено акти загального огляду будівель, споруд та прибудинкових територій. Підготовлено дефектні акти на ремонтні роботи, які планується виконати власними силами.
Проводяться необхідні ремонтні роботи та роботи з обслуговування будівель, покрівель та вентиляційних установок, автотранспорту, водо - і тепломереж, опалювальних та освітлювальних систем, каналізації, ліфтового господарства, під’їзних шляхів.
На випадок тимчасових відключень енергопостачання всі будинки-інтернати забезпечено дизельними електростанціями, 18 стаціонарних відділень територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) забезпечено пересувними електростанціями. Через відсутність власних альтернативних джерел електропостачання територіальні центри Новобузького та Снігурівського районів, щороку, укладають договори з районними службами МНС щодо забезпечення пересувним дизельгенератором.
Вживаються заходи щодо забезпечення умов для проживання одиноких громадян в осінньо-зимовий період, осіб у період різкого зниження температури повітря.
Територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг) додатково обстежено умови проживання одиноких громадян похилого віку. За результатами обстежень виявлено 2 559 осіб, які потребують допомоги. В результаті проведеної роботи, 2 470 ос. надано необхідну допомогу на загальну суму 160,23 тис. грн.., а саме: забезпечено продуктами харчування на суму 108,35 тис. грн., теплим одягом та взуттям – 51,88 тис. грн.
З метою соціального захисту бездомних осіб в області функціонують Миколаївський обласний Центр обліку бездомних громадян, Миколаївський міський центр реінтеграції бездомних осіб.
У м. Миколаєві, за рахунок коштів бюджету Миколаївської міської ради, у рамках соціального замовлення, з початку року, здійснюється співпраця з Благодійною організацією «Миколаївський центр соціальної реабілітації «Відновлення». Укладено договір на надання послуг бездомним особам: послуги притулку, соціально-економічні послуги, представництво інтересів та інші.
При сільських/селищних радах, установах охорони здоров’я, закладах освіти, територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг) готуються до функціонування 168 пунктів збору та видачі одягу/взуття, 253 пункти обігріву, 57 пунктів гарячого харчування, 243 групи соціального патрулювання, 113 додаткових ліжко-місць.
На засіданні заслухано звіти керівників профільних управлінь - департамент освіти і науки ОДА, управління охорони здоров’я ОДА, управління культури, національностей та релігій щодо стану підготовленості об’єктів відповідних сфер до опалювального сезону.
Окрему увагу приділено завданням по модернізації приладів обліку природного газу. Згідно рішення НКРЕКП, кінцевий термін по завершенню робіт із модернізації приладів обліку природного газу продовжено до 1 травня 2019 року. Але перед органами місцевого самоврядування стоїть завдання за підсумками 9-ти місяців, і при формуванні показників місцевих бюджетів на 2019й рік передбачити відповідні кошти для завершення зазначеної роботи у планово встановлені терміни.
З доповіддю про особливості модернізації приладів обліку електричної енергії виступили представники ПАТ «Миколаївобленерго», що довели до відома присутніх вимоги кодексу систем розподілу щодо модернізації приладів обліку, звернули увагу на необхідність у першочерговому порядку виконати ці роботи по теплоджерелах, які використовують для потреб електричні котлоагрегати, тобто споживають максимальну кількість електричної енергії. Також акцентувано, що по іншим малопотужним споживачам електричної енергії робота з модернізації приладів обліку повинна бути проведена у трирічний термін.
За результатами засідання обласного штабу надано відповідні доручення.

02

04

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
423694