ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

8 серпня 2018 року відбулася робоча зустріч керівництва департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації з Херсонською групою СММ ОБСЄ в Україні.

В зустрічі брали участь: Пьєр Гро – міжнародний спостерігач, Денис Кордонов – перекладач, Оксана Єльчієва – директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, Таміла Сербульова – заступник директора департаменту - начальник управління соціальних гарантій та компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації та Зоя Дмитрієва – начальник відділу по роботі з сім’єю управління соціальних гарантій та компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації.
Метою зустрічі було обговорення поточної ситуації з вимушеними переселенцями в Миколаївській області та одержання офіційних коментарів щодо діяльності департаменту стосовно соціального захисту цієї категорії людей.
Під час зустрічі наголошено, що за станом на 06.08.2018 у Миколаївській області загальна кількість осіб, облікованих як внутрішньо переміщені, становить 8638 (5619 сімей, 2328 дітей).
За призначенням адресної грошової допомоги для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», звернулося 17162 сім’ї, призначено допомогу – 16733 сім’ям, триває призначення допомоги – 93 сім’ям, припинено надання допомоги – 3951 сім’ї, відмовлено в наданні допомоги – 336 сім’ям.
За медичною допомогою в заклади охорони здоров’я області звернулося 14087 осіб, які переселяються з Донецької і Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя, у тому числі – 4549 дітей.
Внутрішньо переміщені особи охоплені соціальними послугами. Фахівцями із соціальної роботи проводиться робота щодо виявлення їх потреб.
Протягом 2014-2017 років роботою центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Миколаївської області охоплено 1926 сімей, в яких виховується 2311 дітей та 976 осіб, які переселилися з АР Крим і м.Севастополь, Луганської та Донецької області.
Протягом січня-липня 2018 року роботою центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Миколаївської області охоплено 239 сімей, в яких виховуються 302 дитини, та 46 осіб , які переселилися з АР Крим і м.Севастополь, Луганської та Донецької області.
За результатами виявлених потреб взято під соціальний супровід 4 сім’ї (в них 8 дітей), 235 сімей отримували послуги за карткою роботи з сім’єю.
По закінченню зустрічі учасники обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення.

10

11

12

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
167
Перегляди статей
399650