ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

16 травня відбулася робоча зустріч керівництва департаменту соціального захисту населення з Херсонською групою СММ ОБСЄ в Україні. Метою зустрічі було обговорення поточної ситуації з протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми в Миколаївській області.

У зустрічі брали участь: Сьюзен Стемпер - заступник голови групи; Ендрю Оффенбахер - міжнародний спостерігач; Денис Кордонов – перекладач; Таміла Сербульова - заступник директора департаменту–начальник управління соціальних гарантій та компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації та Зоя Дмитрієва - начальник відділу по роботі з сім'єю управління соціальних гарантій та компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту.

Довідково:
З метою протидії домашньому насильству департаментом соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації проводиться робота по реалізації політики у сфері протидії та профілактики домашнього насильства на всіх рівнях від обласного до районного. Налагоджено співпрацю між відповідальними особами на місцях: управлінням превентивної діяльності головного управління Національної поліції, службою у справах дітей, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді тощо.
У Миколаївській області діють:
- соціальна комплексна програма підтримки сім’ї та дітей, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, затверджена рішенням обласної ради від 22.12.2016 року № 4. Мета Програми полягає у забезпеченні системної та комплексної державної політики у сфері сім’ї та демографічного розвитку, спрямованої на формування самодостатньої сім’ї та її здатності до усвідомленого народження і виховання дітей; здійснення соціальних заходів із запобігання та протидії домашньому насильству; ґендерного інтегрування в усі сфери життєдіяльності суспільства;
- координаційна рада з питань сім’ї і жінок, положення про яку затверджено розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 08.11.2013 № 330-р. Діяльність координаційної ради спрямована на здійснення заходів у сфері сімейної політики, у тому числі попередження домашнього насильства.
Також видано розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 05.05.2016 № 160-р «Про затвердження плану дій Миколаївської області з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року». Метою затвердженого плану є запобігання конфліктам та домашньому насильству, допомога та реабілітація постраждалих від конфліктів.
З метою ефективного проведення інформаційної кампанії щодо запобігання та протидії домашньому насильству у Миколаївській області щороку проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Метою проведення акції є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання домашнього насильства, насильства щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми.
З 15 жовтня 2013 року в Миколаївській області розпочато реалізацію проекту «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми». У рамках проекту у містах та районах Миколаївської області створено робочі групи, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, які функціонують до цього часу. Робота цих робочих груп підсилює спроможність роботи державних установ, органів поліції та неурядових організацій регіону у сфері виявлення осіб, постраждалих від торгівлі людьми, сприяє їх якісній реабілітації та реалізації їх прав.
У Миколаївській області з початку 2012 року 32 особам встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми.
На сьогоднішній день в області проводиться активна робота щодо посилення державної політики у сфері протидії торгівлі людьми.

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
167
Перегляди статей
399723