ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

З 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій, яка є перш за все соціально справедливою та більш адресною. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали. При цьому вводяться такі механізми, при яких багаті люди більше не зможуть паразитувати за кошти всіх платників податків.
Саме про це говорили 2 серпня на радіоканалі «92-FM» під час програми «Діалоги», в якій взяла участь начальник відділу надання державної допомоги управління соціальних гарантій і компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації – Челенко Ольга Олександрівна.

На початку передачі Ольга Олександрівна зазначила, що субсидії не призначаються у разі, якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку (крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування);
За законодавством України право на отримання державної субсидії мають сім’ї, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг (в межах встановлених норм споживання та з урахуванням пільг) перевищують розмір обов’язкового відсотка платежу. Сума платежу для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить від сукупного доходу сім’ї.
Також Ольга Олександрівна зазначила, що право на отримання субсидії готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива надається тим громадянам, чиє житло не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для обігріву. При цьому, якщо житлові приміщення опалюються одночасно декількома способами (теплова енергія та / або природний газ і / або електроенергія), субсидія призначається і виплачується тільки на один вид палива.
У разі смерті особи, якій призначено, але не виплачено житлову субсидію на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, така житлова субсидія може перейти до складу спадщини. У такому разі вона виплачується за заявою спадкоємця, якщо ця заява подана до закінчення бюджетного періоду, в якому призначалася субсидія.

 

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
422752