ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

20 липня 2018 року на базі Миколаївського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулося засідання «круглого столу» на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Миколаївській області», у якому взяли участь директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва, керівник Одеської обласної громадської організації «Верітас» Наталія Савицька, директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Янковська, представники Представництва  Міжнародної  організації  з  міграції  в  Україні і Молдові, в.о. начальника Служби у справах дітей Миколаївської обласної державної адміністрації Олег Гускін, заступник начальник головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації-начальник управління державної реєстрації головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Георгій Решетілов, начальник Державного управління міграційної служби у Миколаївській області Володимир Іванов, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Миколаївській області Євгеній Мороховець, представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, заступник директора – начальник відділу соціальної роботи Миколаївський  міський центр соціальних служб для сім'ї дітей та молоді Катерина Середінко, практичний психолог Первомайського міського центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді Наталія Чичельницька, представник Служба Безпеки України в Миколаївській області та представник Відділ прикордонної служби м.Миколаєва.

    Під час засідання «круглого столу» розглянуто питання: міждержавна взаємодія органів міграційної служби, юстиції та консульських закладів щодо надання правової допомоги в оформленні (відновленні) документів при документуванні осіб без громадянства, при встановленні належності до громадянства, легалізації документів; здійснення соціальної роботи центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо протидії торгівлі людьми та соціальної допомоги постраждалим від торгівлі людьми; функціонування системи безоплатної правової допомоги.
    Особливу увагу приділено стратегії взаємодії національної системи перенаправлення України та Молдови та позитивному досвіду та виявленню складнощів в ідентифікації, а також наданні допомоги в реінтеграції осіб, постраждалих від торгівлі людьми, дітей без супроводу, осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, осіб без громадянства.
    Проблема торгівлі людьми визнана в Україні надзвичайно актуальною, про що свідчить існування нормативно-правової бази, спрямованої на протидію цьому злочину, та активність державних, неурядових та міжнародних організацій впродовж останніх років.
    У Миколаївській області 37 громадянам присвоєно статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, згідно з минулорічними статистичними даними на території України встановлено такий статус 585 особам.
    Протягом 2018 року 14 особам встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них 7 - жінок та 7 – чоловіків; 7- сексуальна експлуатація і 7 – трудова. Всі постраждалі є громадянами України.
    Тому важливо, щоб злагоджено та цілеспрямовано працювали як державні, так і громадські організації та попередження, переслідування злочинців та підтримку осіб, постраждалих від торгівлі людьми, як в Україні, так і зокрема, в Миколаївській області.
    На завершенні «круглого столу» учасники отримали обґрунтовані відповіді на поставлені запитання.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
167
Перегляди статей
399587