ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

6 липня 2018 року в Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі пройшов Х обласний авторський конкурс художньої творчості серед осіб з інвалідністю «Перлини Півдня». У відкритті конкурсу взяли участь голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, заступник голови облдержадміністрації Євген Шевченко, заступник голови обласної ради Андрій Кротов, перший заступник Миколаївського міського голови Володимир Криленко, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Єльчієва, голови та представники громадських організацій осіб з інвалідністю та особи з інвалідністю міст та районів області.

Організаторами виступили: департамент соціального захисту населення облдержадміністрації; управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації; громадська організація «Миколаївська обласна організація Всеукраїнської організації «Союзу осіб з інвалідністю України»; центральна міська бібліотека ім. М. Л. Кропивницького; Миколаївська обласна організація національної Спілки письменників України.
Головною метою конкурсу є виявлення та підтримка талановитих та обдарованих людей з інвалідністю, сприяння процесу реабілітації та соціальної адаптації інвалідів засобами мистецтв, допомога у самовдосконаленні та самоствердженні талантів. Конкурс ще раз доводить, що люди з інвалідністю наділені безмежними талантами, які розкривають їх багатий внутрішній світ, даруючи людям чудовий настрій та подають приклад розвитку особистості іншим особам з інвалідністю. Завдяки цьому проекту особи з інвалідністю адаптуються в суспільстві, отримують творчий та соціальний розвиток. Підтвердженням цього є участь наших переможців у Всеукраїнських творчих конкурсах та видання збірок власних художніх творів.
В цьому році для участі в конкурсі надійшло 80 заявок із 23 районних та міських організацій осіб з інвалідністю. Серед конкурсантів інваліди різних нозологій, в тому числі: 16 осіб з інвалідністю І групи, 25 – ІІ групи, 36 – ІІІ групи, 3 дитини з інвалідністю. У цьому році в конкурсі приймають участь учасники АТО. Серед запрошених – делегація з Львівської області.
Конкурс проводився за такими жанрами: авторська пісня; поетичний твір; проза, художнє та декоративно-прикладне мистецтво.
9 конкурсантів беруть участь у конкурсі вдесяте. Вперше приймають участь у конкурсі 15 осіб.
Переможці конкурсу отримали дипломи та грошові винагороди.
Крім того, присутні мали змогу відвідати виставку робіт декоративно-прикладного мистецтва серед осіб з інвалідністю, що також проходила в стінах Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру.

01

02

03

04

05

06

07

08

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
167
Перегляди статей
399763