ДСЗН Миколаївської ОДА

Optimized FB Like Box

10 липня 2018 року під головуванням голови обласної ради профспілок, голови тристоронньої соціально-економічної ради Юрія Толмачова відбулось засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради. На засіданні були присутні: заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Євген Шевченко, голова Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» Сергій Сипко, директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва, члени Миколаївської обласної тристоронньої соціально-економічної ради, директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько та представник департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації.

Під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради розглянуто такі питання як: про сприяння зайнятості безробітних із числа демобілізованих військовослужбовців в Миколаївській області; про надання одноразової допомоги на відкриття власної справи учасникам антитерористичної операції; про підготовку кваліфікованих робітників  у закладах професійно-технічної освіти Миколаївської області та про хід виконання регіонального плану розвитку професійно-технічної освіти на 2016-2018 роки.
Директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько у своєму виступі наголосив на сприянні зайнятості безробітних із числа демобілізованих військовослужбовців в Миколаївській області, зазначивши, що з метою забезпечення виконання Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» від 18.03.2015 №150, Миколаївською обласною службою зайнятості впроваджено в роботу заходи щодо соціального забезпечення та сприяння у працевлаштуванні учасників антитерористичної операції.
Протягом поточного року весь комплекс соціальних послуг та матеріального забезпечення стовідсотково отримали демобілізовані військовослужбовці, які звернулися до служби зайнятості, а це 930 осіб, з них кожен четвертий отримав роботу за сприяння служби зайнятості. Рівень працевлаштування учасників АТО за сприяння служби зайнятості складає 26,8%, при цьому всередньому по Україні - 22,2 %.
Служба зайнятості сприяє підприємницькій ініціативі безробітних. Починаючи з 2015 року до служби зайнятості звернувся 31 учасник АТО, з метою започаткування власної справи, з них в цьому році - 7.
Крім того, служба зайнятості здійснює патронат та індивідуальний супровід підприємців упродовж 6 місяців, під час якого їх постійно інформують про активні програми сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, зокрема, за допомогою участі в різноманітних грантових програмах та проектах.
З метою сприяння адаптуванню до працевлаштування та для покращення свого матеріального становища даній категорії безробітних пропонується тимчасова зайнятість, а це громадські або тимчасові роботи. Протягом першого півріччя поточного року 25 осіб з числа учасників АТО взяли участь у громадських роботах та 36 осіб брали участь у тимчасових роботах, під час яких отримували одночасно допомогу по безробіттю та заробітну плату за виконані роботи.
У своєму виступі директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва проінформувала присутніх про надання одноразової допомоги на відкриття власної справи учасникам антитерористичної операції, зазначивши, що відповідно до рішення Миколаївської обласної ради від 12.04.2018 №16 для надання даної допомоги з обласного бюджету виділені кошти в розмірі 1 млн. грн.
В Миколаївській області було оголошено конкурс проектів серед учасників антитерористичної операції для надання одноразової допомоги для відкриття власної справи.  Рекомендована вартість проектів в межах 50 тис грн. На конкурс надійшло 33 проекти учасників антитерористичної операції.
Галузі які охоплюють проекти: металопереробна промисловість, деревообробна промисловість, ремонт побутової техніки, бджільництво, розведення свиней, діяльність сущі-бару, монтаж електричних систем, вирощування птиці, косметологія, тренажерний зал, надання консалтингової допомоги, ремонтні роботи, вирощування зелені та ін.
04 липня відбувся захист проектів на засіданні конкурсної комісії за участю учасників антитерористичної операції, які подали проекти.
Також під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради заслухано інформацію про підготовку кваліфікованих робітників у закладах професійно-технічної освіти Миколаївської області та про хід виконання регіонального плану розвитку професійно-технічної освіти на 2016-2018 роки.
За результатами засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради прийняті відповідні рішення.

06

07

08

09

10

Статистика відвідувань

Користувачі
2
Статті
169
Перегляди статей
419100